G4Media.ro

VIDEO Cel puțin opt morți și 24 răniți după ce un student…

VIDEO Cel puțin opt morți și 24 răniți după ce un student înarmat a tras focuri de armă la o universitate din Rusia. Studenții au sărit pe fereastră pentru a scăpa de atacator

Un student înarmat a tras focuri de armă la o universitate din orașul rus Perm, ucigând opt persoane și rănind alte 24, au declarat autoritățile de aplicare a legii, potrivit celui mai recent bilanț anunțat de ministerul regional al Sănătății, citat de agenția de presă Tass.

Omul înarmat a fost reținut la scurt timp după incident la Universitatea de Stat din Perm, situată la aproximativ 1.300 de kilometri (800 de mile) la est de Moscova, au spus un purtător de cuvânt al universității și poliția, potrivit Reuters.

Studenții au sărit de la ferestrele primului etaj pentru a scăpa de atacator, se arată în videoclipuri postate pe rețelele de socializare.

Comitetul de investigații al Rusiei, agenția care se ocupă de investigațiile privind crimele majore, a declarat că atacatorul înarmat a fost identificat ca student la universitate, în vârstă de 18 ani, care s-a baricadat în aula universității. Acesta ar fi susținut că a visat de mult timp la un asemenea atac armat și că strânge bani pentru arme din clasa a-X-a.

Rusia are restricții stricte asupra proprietății civile a armelor de foc, dar unele categorii de arme sunt disponibile pentru achiziționare pentru vânătoare, autoapărare sau sport, odată ce viitorii proprietari au trecut testele psihologice și au îndeplinit alte cerințe.

Sursa foto: Captură video – Twitter/ Mike Eckel

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Adică se întâmplă și-n Rusia, nu doar în ‘occidentul decadent’?

  2. Era doar un student rusnac beat care a tras cu arma de bucurie ca putin a mai castigat un mandat de presedinte.

  3. Seamana cu radicalizatul Moflea.