G4Media.ro

VIDEO Cel mai mare lac din Italia a scăzut până la un…

Sursa Foto: Captură Youtube

VIDEO Cel mai mare lac din Italia a scăzut până la un nivel record / Turist: Suntem un pic şocaţi, pentru că am vrut să ne plimbăm pe malul apei şi apa nu mai era acolo

Nordul Italiei se confruntă cu o secetă istorică generată de schimbările climatice, precipitaţiile fiind aproape absente, iar temperaturile în creştere. Turiştii care au ales malul celui mai mare lac din ţară pentru a-şi petrece weekendul, au găsit un peisaj cu totul diferit de cel din anii trecuţi, relatează Euronews, citată de Rador.

Lacul Garda a scăzut până aproape de cel mai mic nivel al său înregistrat vreodată, apele retrase lăsând la vedere o câmpie de pietre. În plus, temepratura apei a crescut, fiind similară celei din Caraibe. „Am venit anul trecut, ne-a plăcut şi am revenit în acest an. Am găsit, însă, un peisaj care s-a schimbat enorm. Suntem un pic şocaţi, pentru că am vrut să ne plimbăm pe malul apei şi apa nu mai era acolo”, a declarat o turistă, Beatrice Masi.

Italia nu este singura ţară din Europa care se confruntă cu seceta, despre care experţii susţin că este cea mai gravă din ultimii 500 de ani. Multe alte state europene, printre care Spania, Germania, Portugalia, Franţa, Ţările de Jos şi Marea Britanie au înregistrat secetă fără precedent în această vară, ceea ce a afectat masiv fermierii şi a determinat autorităţile să adopte măsuri de urgenţă. Potrivit estimărilor, seceta se va înrăutăţi în Europa, afectând aproximativ 47% din continent.

Sursa: Euronews / Rador

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Apa se va intoarce, ca n-o lasa Pamantul sa plece in Cosmos.

  2. E doar suparata si-ar trebui s-o intelegeti …