G4Media.ro

VIDEO Cea mai mare activitate extra-școlară din România, Festivalul Internațional de book-trailere…

VIDEO Cea mai mare activitate extra-școlară din România, Festivalul Internațional de book-trailere – Boovie, se mută, în acest an, la Brașov / La ediția din acest an, festivalul va avea tema „The Book of New Beginnings“

Ediția din acest an a Festivalului de book-trailere Boovie se va desfășura în perioada 25-28 iulie la Brașov, spre deosebire de anii precedenți, când s-a desfășurat la Focșani, orașul unde, de altfel, s-a și “născut” acest eveniment anual inedit.

În urmă cu opt ani, Carmen Ion, profesoară de Limba și Literatura Română în Focșani, și-a dorit să îi determine pe elevii ei să citească. I se părea că modul tradițional de interpretare a unui text nu îi mai atrage pe copiii din ziua de astăzi către lectură. Astfel că i-a provocat să creeze book-trailere. Exercițiul didactic început într-o sală de clasă a devenit între timp un concurs la care se înscriu elevi din toată țara și chiar și din străinătate.

Book-trailerele elevilor au ajuns să fie prezentate publicului de la cel mai important festival de film organizat în România, Transilvania International Film Festival (TIFF), iar Boovie a fost prezentat Comisiei Europene ca strategie didactică.

“S-a auzit de festival în străinătate și au început să participe și copii din afară, până acum doar din Republica Moldova au venit fizic în România, dar anul acesta încercăm să aducem și echipele din Grecia și Irlanda, sunt new entries. Anul acesta, ne străduim să le oferim mai multe decât în anii precedenți, în primul rînd am mărit numărul de zile de festival, de la 3 la 4, și am mutat locul de desfășurare din Focșani în Brașov, în ideea să le fie mai ușor tuturor copiilor din țară să ajungă undeva în inima României”, ne-a spus profesoara Carmen Ion.

“Festivalul este organizat de Asociația Grow Up Project alături de Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret“din Focșani, în parteneriat cu Inspectoratele Școlare Județene din Vrancea și Brașov. Festivalul Boovie® se regăsește și în Calendarul Activităților Educative Naționale și Internaționale cofinanțate de Ministerul Educației în anul 2023. Ne vor fi alături numeroși parteneri, colaboratori și sponsori care ni s-au alăturat, unii, în premieră, alții, în mod tradițional. Pentru ediția a VIII-a, există un parteneriat de colaborare cu European Film Festival, partener radio principal fiind Radio România Actualități”, au precizat organizatorii.

Regulamentul, precum și detalii referitoare la modalitatea de înscriere în concurs, lista de cărți, secțiuni, tutoriale etc, se regăsesc pe site-ul Boovie® – www.boovie.ro și pe toate conturile de social-media – Facebook, Instagram, YouTube și TikTok.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. 👏🏻