G4Media.ro

VIDEO Ce a vrut să spună șeful PNL / Cum răspunde Nicolae…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

VIDEO Ce a vrut să spună șeful PNL / Cum răspunde Nicolae Ciucă la întrebarea: De ce liste comune doar la europarlamentare, nu și la locale?

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, nu a reușit, miercuri seara, să răspundă la întrebarea simplă a unui jurnalist care a întrebat de ce sunt liste comune doar la europarlamentare, nu și la locale. Într-o avalanșă de fraze fără sens, Ciucă a vorbit mult dar nu a reușit să spună nimic coerent. Redăm mai jos integral întrebarea și răspunsul, redate cuvânt cu cuvânt. Vezi și varianta VIDEO
Rep: Vă mulțumesc bună seara, Elena Crângașu, Digi 24: De ce liste comune doar la alegerile europarlamentare și nu și la alegerile locale? Cum va funcționa această mișcare de a îndemna oamenii să voteze PNL-PSD la alegerile europarlamentare, iar la alegerile locale să vă războiți? Pentru că în general, campania cea mai dură este la alegerile locale.

Nicolae Ciucă: Este o întrebare care este absolut normală și noi am avut discuții și dezbateri inclusiv în BPN. Sunt abordări care fac obiectul tipologia alegerilor. Nu putem să vorbim despre alegerile locale, care au o cu totul altă configurație, unde într-adevăr, acolo la firul ierbii, există mai multă efervescență și campania se desfășoară altfel, pe când la alegerile europarlamentare discutăm de alegerea reprezentanților României, care au menirea să meargă la Bruxelles și să lupte pentru interesele României în cadrul Uniunii Europene.

Ca atare, la nivelul fiecărui partid, la nivelul fiecărei filiale, vor exista strategiile specifice, pentru că sunt diferențe nu doar între regiuni, sunt diferențe între județe, sunt diferențe și, din păcate, disparitățile dintre rural și urban și în felul acesta fiecare dintre campanii se adaptează la aceste elemente de specificitate. Așa cum am reușit la nivelul coaliției, unde nu de fiecare dată am avut aceeași opinii.

Au fost elemente de divergență pe o serie întreagă de de decizii, dar ele au fost argumentate fie de o parte sau fie de cealaltă. Am căutat să venim cu ceea ce este menit să îndeplinească obiectivele guvernamentale. Dacă se va reuși la nivel local să se găsească această cale de competiție politică fără a depăși acele linii roșii de respect reciproc, pentru că într-una, în aceste campanii, nu vedem altceva decât acele abordări prin care se depășește un anumit nivel de acceptabilitate.

Îmi doresc foarte mult ca aleșii locali să fie cei care generează această competiție. O competiție în care să le arătăm oamenilor că, deși avem viziuni diferite, deși ne propunem obiective diferite, maniera aceasta de argumentare și de dialog cu oamenii spre a înțelege care sunt adevăratele gânduri, adevăratele obiective, adevărata dedicare pentru sacrificiu, așa cum zicea dl. prim-ministru, în slujba cetățenilor, să avem o o campanie cât se poate de normală.

Marcel Ciolacu: Partidul Social Democrat, la fel ca Partidul Național Liberal, are mii de aleși locali. Ar fi fost o greșeală din partea noastră și a conducerii partidelor ca noi, din birouri, să hotărâm ce e mai bine pentru fiecare comună, oraș, municipiu. Aceste decizii se iau la baza partidului și avem două partide democratice și eu sunt ferm convins că în perioada următoare vom avea și alianțe politice electorale locale.

Dar acest lucru trebuie să-l facă colegii noștri din teritoriu, fiindcă ei știu ce este cel mai bine pentru urbea pe care o reprezintă sau pentru locul unde vor să candideze. Cu alte cuvinte, vom pune prioritățile românilor și ale localităților înainte de deciziile noastre din birouri, ceea ce ar fi fost o greșeală imensă. În schimb, direcția politică o va da lista comună pentru europarlamentare. Stabilitatea României și perspectiva pentru anul 2025 o va da lista comună de la europarlamentare și determinarea noastră de a duce lucrurile în direcția corectă.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Poza asta ar putea avea titlul “ Tăntălău și Gogomanul “ !

  2. Ciuca-Jong-Un a spus de fapt ca comasarea e o timpenie si au facut-o doar ca asa este interesul lor sa-si ascunda rahatul sub pres.

  3. atat s-a putut