VIDEO Autostrada Bucureștiului : nicio grindă montată în 6 luni la nodul A0-A1 de pe lotul Aktor. Comparație iulie 2023-februarie 2024

A 0 lot Aktor comparație 6 luni

Constructorul lotului 3 al Autostrăzii București Sud (A 0) nu a reușit să monteze nicio grindă la nodul rutier de la intersecția cu Autostrada A 1 București, finalizarea pasajului peste A 1 fiind obligatorie pentru deschidere circulației în 2024, conform termenului pe care l-a asumat Aktor și pe care îl mențin oficialii din Transporturi (ministrul Grindeanu, secretarul de stat Scrioșteanu și directorul CNAIR, Cristian Pistol). Nici termenele de finalizare nu sunt foarte clare, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a menționat pe șantierul A 0 ,,sfârșitul verii” pentru ca în comunicatele oficiale să se refere la ,,sfârșitul anului” : Deschiderea circulației și pe Lotul 3 este extrem de importantă pentru că doar așa se va putea asigura continuitatea pe întregul semi-inel sudic al A0 (51,19 km), între A1 (București- Pitești) și A2 (București- Constanța), până la sfârșitul anului 2024.” editat ulterior ,,anul acesta”. În iulie 2023, Aktor era la 52-53 %, iar șase luni mai târziu șantierul se reia de la 57 %.

,,Vor fi extrem de monitorizați de către CNAIR astfel încât, fiecare grafic, fiecare progres pe care l-au asumat să poată fi îndeplinit. Mă interesează foarte mult ca la sfârșitul acestei veri să circulă pe tot A 0 Sud, adică de la A 1 București-Pitești până la Autostrada spre Constanța. Monitorizare strictă, altfel nu merge…Să facă ce au făcut în martie-august 2023 când au avut progres 7-8 % pe lună. Cel puțin o dată pe lună voi fi și eu prezent aici să văd stadiul pentru că vreau să se respecte aceste termene. O echipă de la CNAIR care se va ocupa special de aceste contracte. Să nu ajungem la reziliere în vară dacă nu se va întâmpla acest lucru. Nu e rostul unui ministru să rupă contracte și apoi să stea un an și jumătate blocat”. a transmis miercuri, 7 februarie, Sorin Grindeanu.




Miercuri, 7 februarie 2024, în ziua vizitei pe șantier a ministrului Grindeanu, secretarul de stat Scrioșteanu anunța ridicarea primei grinzi din totalul celor 560 pe lotul 3 Bragadiru (DN6) -A1 (Joița) : ,,Astăzi s-a montat prima grindă pe Lotul 3 Sud al Autostrăzii A 0, și anume pe podul peste râul Ciorogârla, așa cum anunțam în urmă cu câteva zile. Este prima grindă montată din totalul de 560 grinzi aferente întregului lot.Sper ca acest lucru să reprezinte începutul unei perioade în care mobilizarea antreprenorului în șantier să fie la capacitate sporită, în așa fel încât până la maximum sfârșitul anului, să putem circula și pe acest lot, având astfel inchis inelul de sud al Centurii Bucureștiului la nivel de autostradă.” – Ionel Scriosteanu pe 7 februarie 2024.

Noul nod rutier dintre A0 și A1 – au sosit în șantier primele elemente ale tablierului metalic. Am fost pe șantierul Lotului 3 al Autostrăzii Bucureștiului A0, pentru a menține presiunea și sprijinul față de antreprenorul grec, în așa fel încât ritmul mai bun din ultimele luni să fie cel puțin menținut. Lotul 3 al A0 Sud leagă DN6, în zona Bragadiru – Cornetu, până la A1, în zona localităților Ciorogârla-Vale (inclusiv nodul rutier dintre A0 și A1) și are o lungime de 18 km. Pe acest lot de autostradă, vor fi construite 9 pasaje și 4 poduri, un nod rutier la intersecția cu A1, 46 podețe pe autostradă și bretele, două parcări de scurtă durată și două spații de servicii. Având în vedere importanța semi-inelului sudic al A0 pentru traficul din zona regiunii București – Ilfov și nu numai, trebuie să depunem toate eforturile ca acest lot să fie dat trafic în cursul verii viitoare”, afirma la începutul lunii august 2023, secretarul Scrioșteanu.

Lotul Aktor în iulie 2023 :




Comentarii

  1. La 2% progres lunar de execuție( luna buna) Aktor va’ termina’ lucrarea undeva la sfârșitul anului 2025. Ca sa termine pana la sfârșitul verii, cum aberează Grindeanu, trebuie sa aibă sute de oameni si sute de utilaje mobilizate in teren ceea ce ei nu au avut niciodată! Autoritățile au permis situația actuală, in care constructorul șantajează si are toti așii in mânecă, prin faptul că nu au reziliat contractul de anul trecut.Ne revedem in 2025 in aproximativ aceiași situație.

  2. Nu au pe ce sa monteze grinzile…. inca mai cara la agregate…. si nici grinzile nu sunt pe santier peste tot… Grinda keep dreaming…

  3. Pe A10 nu au intarziat decat 5 anisori. Nu ar fi pacat sa si schimbe obiceiul? Pe calea ferara e dezastru cu ei si se pierde finantarea. Numai coruptii de la guvernare se fac ca nu vad asta si tot mananca rahat cu mobilizarea. Trebuia scapat rapid de lipitorile astea insa probabil ca spaga e fff consistenta pentru ca alt motiv nu poate sa existe atata timp cat practic astia distrug tot ce ating.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *