G4Media.ro

VIDEO Austria: Victorie surprinzătoare a Partidului Comunist la alegerile locale din orașul…

VIDEO Austria: Victorie surprinzătoare a Partidului Comunist la alegerile locale din orașul Graz

O candidată comunistă a câştigat duminică lejer alegerile municipale din Graz, al doilea oraş din Austria, o victorie surprinzătoare, chiar şi pentru învingătoare, în contextul în care partidul său este slab cotat în restul ţării, relatează Agerpres, conform AFP.

Partidul Comunist Austriac (KPO) a ieşit pe primul loc la alegerile locale din Graz, conform primelor rezultate. Candidata sa, Elke Kahr (59 de ani), a obţinut 29,1% din voturile exprimate (+8,8%), comparativ cu 25,7% (-12,1%) pentru primarul conservator în exerciţiu Siegfried Nagl (de la partidul OVP), aflat în funcţie de 18 ani, care şi-a anunţat demisia.

Rezultatul nu a fost anticipat de sondaje, iar „amploarea sa este mai mult decât surprinzătoare”, le-a declarat Elke Kahr jurnaliştilor.

„Unii fac promisiuni cu doar câteva săptămâni înainte de alegeri. Noi suntem prezenţi în fiecare zi şi de mulţi ani alături de oameni, în special alături de cei mai nevoiaşi”, a declarat ea, explicând succesul.

Al doilea oraş din Austria, cu peste 220.000 de alegători, Graz oferă deseori numeroase voturi Partidului Comunist Austriac, o formaţiune care, altfel, este cvasi-inexistentă în restul Austriei.

Alături de extrema-dreaptă şi de Verzi, KPO a făcut parte din precedenta echipă municipală condusă de conservatori şi a avut doi adjuncţi, însărcinaţi cu transportul, sănătatea şi afacerile sociale.

KPO nu a precizat deocamdată cu ce formaţiuni intenţionează să formeze o coaliţie pentru a administra oraşul

Sursa foo: captura

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Toată planeta este coaptă pentru comunismul global care va fi instaurat in timpul vieții noastre

 2. comunism…progresism, tot aia e

  • Daca ai cunoaște puțină economie politica ai ști că progresul omenirii este dat in exclusivitate de politica liberală . Liberalismul a demonstrat ,practic in istorie , dezvoltarea unei societăți.

 3. Oamenilor le plac sinusoidele. Se plictisesc repede intr-o situație de bine si vor sa deguste iar răul.
  Memoria colectivă este de scurta durata.

 4. Interesant cacomentatorii la stirea asta suna direct a vechii baetasi de partid doar cacu alte dume in cioc

 5. Nu e chiar așa surpinzător: în Germania se pare că vor câștiga socialiștii, în Elveția s-a votat pentru căsătoria homosexuală, San Marino a legalizat avortul, iar Marx și Engels au aplicat deja pentru o funcție de conducere în iad.

 6. Cei care comentați tremurând de frica ascensiunii stângii în Europa nu vă puneți niciodată problema asupra cauzelor care au determinat această schimbare a spectrului politic? În ciuda dezvoltării economice, capitalismul tot mai de reglementat a creat inechități uriașe care determină reacția populației. Atunci când abordăm aceste chestiuni trebuie să le poziționăm mereu pe axa cauză-efect.

 7. Asta e un semn ca lucrurile merg prost pentru omul simplu. Politicienii actuali sunt sclavii marilor corporatii. Cand au burta goala oamenii isi aduc repede aminte de MARX.

 8. Aleg și ăștia, ca noi, dintr-un sac de ciorapi murdari, pe cei care n-au fost purtați de ei până acum și le par mai curați, fără să fie, neapărat.

 9. Ar trebui sa anuleze titlurile de proprietate din zona si sa nationalised toate companiile. Dupa 5 ani and zona va fi ruinata , bolovanii care au votat comunisti ar pricepe mai repede.