G4Media.ro

VIDEO Au fost eliberați fostul diplomat Michael Kovrig şi omul de afaceri…

sursa foto/ BBC

VIDEO Au fost eliberați fostul diplomat Michael Kovrig şi omul de afaceri Michael Spavor, ambii canadieni. Aceștia au fost arestați în China, în 2018

Cei doi canadieni arestaţi în China la sfârşitul anului 2018, Michael Kovrig şi Michael Spavor, au fost eliberaţi şi sunt în drum spre Canada, a anunţat vineri seară premierul Justin Trudeau la scurt timp după ce directoarea financiară a Huawei, Meng Wanzhou, a părăsit Canada cu destinaţia China, relatează Agerpres, conform AFP.

„Acum aproximativ 12 minute, avionul care îi transportă pe Michael Kovrig şi Michael Spavor a părăsit spaţiul aerian chinezesc şi se îndreaptă spre Canada”, a anunţat premierul Justin Trudeau într-o conferinţă de presă.

„Aceşti doi bărbaţi au trăit timp de peste 1.000 de zile o încercare îngrozitoare. Au dat dovadă de hotărâre, graţie, rezistenţă în fiecare etapă şi sunt o inspiraţie pentru noi toţi”, a declarat Justin Trudeau.

„Este o veste bună pentru noi toţi că se îndreaptă spre casă spre familiile lor”.”Vreau să mulţumesc aliaţilor şi partenerilor noştri din comunitatea internaţională care au fost în mod ferm solidari cu Canada şi cu aceşti doi canadieni”, a mai spus premierul canadian, potrivit Reuters.

Deşi Beijingul a insistat de-a lungul timpului că nu există o legătură între cele două cazuri, guvernul premierului canadian Justin Trudeau a acuzat China că se angajează într-o diplomaţie a ostaticilor.

Fostul diplomat Michael Kovrig şi omul de afaceri Michael Spavor au fost reţinuţi în decembrie 2018 sub acuzaţia de spionaj, la scurt timp după ce poliţia din Vancouver a arestat-o pe directoarea financiară a Huawei, Meng Wanzhou, în baza unui mandat al SUA. Acest incident a provocat o criză diplomatică fără precedent în relaţia dintre Ottawa şi Beijing.

Sursa Foto: BBC

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Salut !
    Cele trei persoane au platit cu libertatea lor, pentru o cauza care , nu era a lor .
    Probabil, daca ckinezii arestau mai multi canadieni,
    ca aveau de unde, totul se termina mai repede.

  2. Covrig? Pe bune? Ăștia sunt Basarabeni aciuați canadieni care au încercat să ii tepuiasca pe gălbejiți.

  3. Michael Kovrig (Mihai Covrig) ăsta, românaș pripășit prin Canada cu nume “englezit”, a ajuns să fie arestat în China… Ce aventură!

  4. Trudeau jr., un prost care a cantat chinezilor la cobză o lunga perioadă.

    • Trudeau vrea sa- i înlocuiască pe europenii care au dezvoltat si adus Canada la prosperitate cu imigranți prăjiți din lumea a treia pt. a se eterniza la putere comunismul globalist.
      Alegeri aranjate cu „machina nera” venezueleana!

  5. Schimb de spioni. Macar sa ne anunțe si pe noi atunci cand se va legaliza comunismul, marxismul, socialismul sau ce va veni, ca sa nu fim luati prin surprindere. In fine, noi astia „imunizati” simțim că vine, dar occidentalii habar nu au ce este aia.