G4Media.ro

VIDEO Asfaltare ”electorală” într-o comună din Galați: Covorul asfaltic este turnat direct…

VIDEO Asfaltare ”electorală” într-o comună din Galați: Covorul asfaltic este turnat direct pe pământ, după o licitație care a durat cinci minute / Primarul: Nu am văzut lucrarea, mă ocup de organizarea alegerilor

Primăria comunei Șendreni din Galați a asfaltat joi, cu trei zile înaintea alegerilor locale, un drum turnând covorul asfaltic direct pe pământul gol.

Licitația pentru respectiva lucrare a fost organizată pe 7 septembrie și a durat exact cinci minute: la ora 14:56 a fost încărcată în sistemul electronic de achiziții publice solicitarea primăriei, la ora 15:00 s-a primit oferta din partea constructorului, iar la ora 15:01 lucrarea a fost încredințată respectivului ofertant. Valoarea lucrării: 439.525 lei, adică 90.638 de euro.

Înregistrarea video cu asfaltarea ”electorală” a fost postată pe Facebook de George Ștefanache, candidatul USR Plus la primăria comunei Șendreni.

Contactat de G4Media.ro, Paul Cristea (PNL), primarul comunei Șendreni, care candidează și el pentru un nou mandat, a declarat că el nu este de specialitate și a dat vina pe opoziție pentru apariția înregistrării.

”Nu am văzut lucrarea, mă ocup de organizasrea alegerilor”, a spus Cristea.

Întrebat despre rapiditatea procedurii de atribuire a lucrării, primarul a susținut că nu poate oferi detalii, pentru că de aceasta s-a ocupat compartimentul de achiziții publice.

”Ce contează la ce oră, în ce fel? Nu mă întrebați, că nu mă ocup”, a precizat Paul Cristea.

Șefa compartimentului de achiziții publice din primăria Șendreni a explicat că licitația s-a derulat rapid pentru că oferta constructorului exista deja la primărie, unde fusese trimisă în scris încă de dimineață, iar la ora 15:00 doar a fost introdusă în sistemul electronic de achiziții publice.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

 1. Ăștia trebuie vânați ca mistreții.

 2. Aia cu durata licitatiei e o prostie. Procedura a fost atribuire directa, poate sa dureze 5 secunde sau doua ore ca tot aia e. S-au inteles inainte si omul de al achiziii a fost in telefon cu seful firmei sau cu omul care se ocupa de ofertare de acolo. E frauda daca pretul e mai mare decat cel al pietei si daca DNA-ul miroase ceva bani in plus prin conturile primarului.
  Asfaltarea direct pe pamant e alta poveste, asta e strict bataie de joc. Au aruncat pur si simplu banii pe fereastra ca sa le ia ochii alegatorilor. Acolo ar trebui sa intre Curtea de Conturi in paine. E un prejudiciu direct imputabil celor care au aprobat asa ceva.

  • „compartimentul de achizitii publice” din Primaria Sendreni.
   Va dati seama cate posturi sunt ocupate in tara asta de incompetenti?!?
   O astfel de lucrare trebuie contractata la nivel judetean sau chiar regional. Descentralizarea este pur si simplu jaf si sute de mii de sinecuri.

  • La Galati nu exista DNA. Primesc salarii uriase si pensii speciale doar pentru faptul mai trec pe la …servici.

 3. La cate fapte de natura penala s-au semnalat in Romania, trebuia sa avem cel putin jumatate de edili sau din cei care fac parte din comisiile de licitatii sau cele de receptii ale lucrarilor executate condamnați la închisoare nu clasari.Avem o justiție dar si organe judiciare profund corupte si obediente decidentilor politici.

 4. Oare cum nu-si dau seama toti oamenii astia care vor sa fie ”alesi” ca noi abia adteptam sa gasim un om corect, care sa aiba o imagine cat de simpla a ceea ce vrea sa faca Pentru Comunitate si care sa recunoasca ca … de ex a asfalta pe pamant este o prostie si o insulta la adresa inteligentei concetatenilor plus o hotie din banii publici. Ma, fii direct, simplu si corect, Nu te mai scuza, recunoaste Greseli!
  Manualul acela cu Nu recunoaste greseli nu mai functioneaza intr-o Romanie exasperata de impostori. Alegerile sunt interviurile voastre, va angajam sau nu, asta este intrebarea!

 5. Nu este nici prima, nici ultima asfaltare de felul asta. Asta e Romania, o tara inapoiata si ca atare plina de smecheri.

 6. in ziua de azi cand toti sunt ingineri, toti se pricep la drumuri si fotbal, chiar crede cineva ce se da pe posturi?
  aia stateau cu dronele pe sus si muncitorii tunrau pe pamant?
  crede cineva ca acolo se toarna pe pamant?
  cu oamenii care filmau acolo, e greu de crezut asa ceva, si nu e real,
  e urat cum a ajuns presa , plina d eneaveniti, care nu vad decat praf in ochi, nu ce e e real….

  • Inginerule, ai venit sa ne spui ceva sau sa ne intrebi ceva? Ii doare fix in basca pe muncitori unde si pe ce toarna, indiferent cine filmeaza.
   Daca ai deva de spus, spune. Daca nu, nu.

 7. Ala care a semnat receptia lucrarii sau care a dat banii fara receptie facuta trebuie pus sa plateasca !