G4Media.ro

VIDEO Alte două medalii pentru înotătorii români la Mondialele de la Lima:…

sursa foto: Facebook/ FRNPM

VIDEO Alte două medalii pentru înotătorii români la Mondialele de la Lima: Bianca Costea, aur la 50 de metri liber/ Bronz pentru Vlad Stancu la 1500 metri liber

Sportiva Bianca Costea a câştigat, duminică, medalia de aur în proba de 50 metri liber, la Campionatul Mondial de nataţie pentru juniori, transmite News.ro.

Ea a încheiat cursa în 25 de secunde şi 35 de sutimi.

Sportiva pregătită de Adrian Rădulescu a fost urmată pe podium de italiencele Sara Curtis (25.53 s) şi Matilde Biagotti (25.60 s).

În finala probei de 1.500 m liber de la Campionatul Mondial de înot pentru juniori, Vlad Stancu, sportivul pregătit de Iulia Becheru, a cucerit medalia de bronz. Timpul său din finală a fost de 15:17.97 min.

Este a treia medalie pentru Vlad Stancu la Lima, după argintul de la 400 m liber şi bronzul de la 800 m liber.

Tot duminică, David Popovici a câştigat medalia de aur la 100 metri liber.

România a încheiat competiţia de la Lima cu 8 medalii: 4 de aur, 2 de argint şi 2 de bronz

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

 1. Bravo, copii, felicitari!!!
  O palma dura data autoritatilor romane: România, țara în care se sportivii obțin rezultate fără a avea suficiente bazine olimpice omologate!!!
  România are doar trei bazine olimpice omologate și numai unul este funcțional, celelalte 2 fiind INCHISE cu lacate din cauza birocratiei!
  Bazinele existente in multe orase inainte de ’89 zac ruginite, in paragina!!
  România are doar 3 bazine olimpice omologate oficial pentru competiții naționale și internaționale, la clubul Dinamo – în București, în Otopeni și la Târgu Mureș. Singurul deschis publicului este cel al Clubului Sportiv Dinamo.
  Celelalte două sunt nefuncționale.
  Lima, capitala statului Peru a fost in stare sa organizeze acest Campionat mondial de natatie pentru juniori…
  Potrivit Companiei Naționale de Investiții, la finalul anului 2019 ar fi trebuit să fie gata peste 400 de bazine de înot, însă dintre acestea, în perioada 2012-2022 au fost realizate doar 32, iar peste 40 sunt în derulare.
  Până la această oră reprezentanții Ministerului Tineretului și Sportului nu au fost de găsit pentru a ne oferi un punct de vedere.