G4Media.ro

VIDEO 92 de migranţi aflaţi în primejdie la bordul unei bărci pneumatice…

sursa foto: captura video/SOS MEDITERRANEE France

VIDEO 92 de migranţi aflaţi în primejdie la bordul unei bărci pneumatice supraîncărcate, salvați de nava „Ocean Viking”

Ocean Viking, nava-ambulanţă închiriată de SOS Méditerranée, a salvat sâmbătă după-amiază 92 de migranţi aflaţi în primejdie la bordul unei bărci pneumatice „supraîncărcate şi dezumflate” în largul coastei Libiei, a anunţat ONG-ul umanitar cu sediul la Marsilia (sudul Franţei), relatează Agerpres.

sursa foto: captura /SOS MEDITERRANEE France

Printre persoanele evacuate se numără „nouă femei şi aproximativ 40 de minori neînsoţiţi”, a adăugat ONG-ul pe Twitter, postând fotografii cu operaţiunea de salvare.

Supravieţuitorii, cei mai mulţi „epuizaţi, unii suferind de arsuri din cauza benzinei şi răni”, au primit îngrijiri de la SOS Méditerranée şi o echipă a Crucii Roşii.

Unii, prea slabi, au trebuit transportaţi pe targă şi încălziţi cu pături.

ONG-ul a indicat în cursul serii că autorităţile italiene i-au atribuit portul Salerno (vest) „ca loc sigur pentru debarcare”. Acesta este situat la 450 de mile marine (aproximativ 833 de kilometri) de locul unde se afla în acel moment Ocean Viking.

„Prognoza meteo deteriorându-se, ne temem că navigarea prelungită va afecta starea fragilă a supravieţuitorilor”, a spus ONG-ul într-un comunicat.

La începutul lui ianuarie, mai multe ONG-uri internaţionale angajate în operaţiuni de salvare a migranţilor în Marea Mediterană au denunţat dorinţa guvernului italian de extremă dreapta „de a obstrucţiona acordarea de asistenţă persoanelor aflate în dificultate”.Organizaţiile au subliniat efectele încrucişate ale unui decret care obligă navele să meargă „fără întârziere” într-un port italian după fiecare salvare şi atribuirea acum obişnuită a unor porturi foarte îndepărtate, reducând capacitatea de asistenţă.

Mediterana Centrală este cea mai periculoasă rută migratorie din lume, potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie. Agenţia ONU estimează că în 2022, acolo au dispărut 1.417 migranţi.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Patronii și echipajul Ocean Viking trebuie arestați pentru activități subversive în favoarea Rusiei.

  2. Sa se dea o lege sa ii oblige pe salvatori sa ii adopte ca persoane si sa raspunda de ei si cu ei pentru tot in urmatorii 10-15ani?

  3. Salvați pe naiba. S-au înțeles că vor veni și hopa se întâlnesc la mijlocul drumului

  4. Pot sa-i salveze prin debarcare pe coasta Libiei, care era probabil la 100 metri, si sa nu le puna viata in pericol cu o traversare de 830 km pana in Italia!

  5. Nava asta era la pescuit de imigranți ?

  6. Si ce fac cu ei ? Ii trimet in Austria lui Nehamer ? Cred ca e o idee buna .
    Nu e corect sa se incurajeze migratia , cu aceste misiuni de salvare .

  7. Si ce vrei sa le faca? sa le puna gard la plaja? sa ii impuste pe mare? crezi ca daca ar sti ca isi risca viata/libertatea, nu ar mai pleca sute de kilometrii cu salupa dezumflata? Majoritatea care comentati la astfel de articole sunteti complet rupti de realitate. Propaganda putinista isi face treaba in romania cu brio…