G4Media.ro

VIDEO 11 septembrie: Joe Biden îi îndeamnă pe americani la unitate, „forța…

sursa foto: Captură video

VIDEO 11 septembrie: Joe Biden îi îndeamnă pe americani la unitate, „forța SUA cea mai mare”

Preşedintele SUA, Joe Biden, a lansat un apel americanilor la unitate, „forţa noastră cea mai mare”, într-un mesaj video publicat vineri, în ajunul împlinirii a douăzeci de ani de la atentatele teroriste de la 11 septembrie.

„Este pentru mine învăţătura principală din evenimentele de la 11 septembrie. Aceea că, atunci când suntem cei mai vulnerabili, unitatea este forţa noastră cea mai mare”, a declarat preşedintele american, filmat la Casa Albă, într-un mesaj de aproximativ şase minute.

Joe Biden şi soţia sa, Jill, merg sâmbătă în cele trei locuri emblematice ale atentatelor de la 11 septembrie 2001: la New York, la sediul Pentagonului şi în statul Pennsylvania, unde s-a prăbuşit un avion deturnat de jihadişti în urmă cu douăzeci de ani.

Dar nu este prevăzut ca preşedintele, foarte criticat pentru modul în care a gestionat retragerea din Afganistan şi care se confruntă cu dificultăţi în lupta pentru a stopa pandemia de COVID-19, să ia cuvântul în public în cursul ceremoniilor prevăzute.

„Unitatea nu înseamnă că trebuie să credem cu toţii acelaşi lucru, dar este esenţial să ne respectăm reciproc şi să avem încredere unul în celălalt”, a mai spus Joe Biden în mesajul său video către o Americă profund divizată, relatează Agerpres, conform AFP.

sursa foto: Captură video/arhiva/ atentate 11 sept 2001

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Dupa ce ieri a zis ca „trebuie sa protejam muncitorii vaccinati de cei nevaccinati”, obligand 80 de milioane de oameni sa se vaccineze impotriva vointei lor, invrajbind cu buna stiinta pe unii impotriva celorlalti, acuma zice ca „unitatea este forţa noastră cea mai mare”…

    Asta tot e un Catzu, dar de mii de ori mai puternic, din pacate.

  2. „M-am facut de kko, am produs poate cea mai mare rusine din istoria noastra, hai sa fim uniti”