G4Media.ro

Victor Negrescu (PSD) cere Ministerului Educației să verifice manualele de istorie: Conform…

Sursa foto: captură Facebook / Victor Negrescu

Victor Negrescu (PSD) cere Ministerului Educației să verifice manualele de istorie: Conform unui manual pentru clasa a XI-a, profil real, România nu este încă în Uniunea Europeană

Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, a transmis marți o scrisoare Ministerului Educației, prin care îi solicită să revizuiască informațiile din manualele școlare privind apartenența României la Uniunea Europeană, dând exemplu un manual de istorie pentru clasa a XI-a, profil real, din care elevii află că România nu este încă stat membru.

„Nu există nicio scuză privind faptul că sunt utilizate în continuare astfel de manuale neactualizate deși ele sunt anual aprobate, teoretic verificate și ulterior comunicate. Mai mult, manualul menționat astăzi a fost republicat mult după data aderării. Era simplu ca ele să fie revizuite sau măcar acompaniate de alte materiale suport relevante”, a spus Negrescu, prezentând scrisoarea transmisă Ministerului Educației.

Negrescu susține că a solicitat încă de când era ministru al Afacerilor europene revizuirea aceste materiale, dar lucrurile au rămas neschimbate.

„Am primit recent o imagine de la un elev de clasa a XI-a, profil real, cu extrasele din manual din care aflăm că România urmează să adere la UE precum și alte informații neactualizate despre UE. Am comandat manualul, am constatat că este inclus încă în programa școlară 2020-2021 (https://www.edu.ro/manuale-scolare) și am decis că solicit public Ministerului Educației să revizuiască rapid manualele aprobate pentru folosirea în învățământul preuniversitar”, a explicat Negrescu.

Europarlamentarul PSD propune, totodată, introducerea unui curs opțional despre cetățenie care să includă în detaliu aspectele ce țin de drepturile, oportunitățile și obligațiile în plan european.

Sursa foto: captură Facebook / Victor Negrescu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Comentariu sters de redactie.

  2. Probabil este un manual dintr-o ediție mai veche, înainte de aderarea României. Datele neactualizare din manuale sunt rectificate de profesor in momentul predării lecției.