G4Media.ro

Victor Micula a scăpat de un proces în care a fost acuzat…

Foto: Victor Micula jr. / Instagram

Victor Micula a scăpat de un proces în care a fost acuzat că a vrut să înşele o firmă de asigurări cu 275.000 euro / S-au prescris faptele / Era acuzat că împreună cu un prieten au distrus intenționat un Mercedes G 500 și au cerut despăgubiri

Victor Micula şi un apropiat al său din comuna Budureasa, Raul Goina, judecaţi într-un proces care priveşte o tentativă de fraudă cu asigurări auto, au scăpat de acuzaţii, după ce răspunderea penală pentru faptele care le sunt imputate s-a prescris, anunță Bihoreanul.

Victor Micula şi Raul Goina au fost trimişi în judecată pe 1 februarie 2022, Goina pentru fals în declaraţii, iar Micula pentru instigare la această infracţiune, iar procesul priveşte încercarea lui Micula jr. de a încasa despăgubiri de 275.000 euro pentru un Mercedes Benz G 500 distrus într-un accident, orchestrat din umbră chiar de tânărul milionar.

Incidentul rutier s-a produs pe 30 martie 2018, în preajma Paștelui, şi a fost anunţat la 112 de Raul Goina. Acesta susţinea că, în timp ce conducea una dintre maşinile de teren Mercedes Benz G 500 ale lui Micula jr. pe drumul judeţean DJ 764A, pe serpentinele dintre Budureasa şi Stâna de Vale, a pierdut controlul bolidului în momentul în care a vrut să evite nişte pietre de pe carosabil, iar maşina s-ar fi prăbuşit în prăpastie, în timp ce el a reuşit să se salveze în ultima clipă. Maşina, după cum aveau să constate poliţiştii în raportul lor, a fost distrusă în totalitate, neavând „niciun singur element în stare de funcţionare”.

Mercedesul fusese asigurat împotriva distrugerii prin poliţă de asigurare facultativă încheiată cu firma Omniasig Vienna Insurance doar cu o lună mai devreme, pe 28 februarie 2018, iar tânărul milionar a solicitat deschiderea unui dosar de daună totală şi plata sumei asigurate, adică 275.000 euro.

Doar că, verificând circumstanţele în care s-a produs evenimentul rutier, inspectorii de asigurări au ajuns la concluzia că avariile maşinii nu erau în concordanţă cu traiectoria şi modul în care fusese descris accidentul. Ca atare, au refuzat să plătească.

Micula a deschis un proces la Tribunalul Bucureşti, insistând să primească despăgubirile, dar după câteva luni, pe 22 august 2019, s-a răzgândit, anunţând că renunţă la proces, iar în toamna aceluiași an, pe 2 octombrie, Tribunalul Bucureşti a luat act de dorinţa sa. Numai că, între timp, firma de asigurări a denunţat tentativa de fraudă, iar Goina şi Micula au ajuns anchetați de procurorii Parchetului Oradea.

Procesul a trenat, iar răspunderea penală pentru faptele celor doi împricinaţi, pedepsite cu închisoare între 3 luni la 2 ani sau cu amendă, s-a prescris.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. @G4: Să ștergeți toate comentariile care se iau de justiția delicată română, dar să promovați trolul rusesc DaciaLogan1

 2. Pai intelesesem ca nu se mai prescrie pentru fapte de coruptie, sau cel putin nu asa repede.
  Pana la urma, totul conteza de spaga data judecatorilor?

 3. Interesant rău cum fac faptele astea de se prescriu ele așa!

 4. stat mafiot !

 5. In curand o sa vina din nou momentul acela, cand, in timpul lui Ceausescu, ca sa ai o viata cat de cat decenta, trebuia sa fugi din tara.

 6. Mana sus daca sunteti surprinsi ca baietul milioner scapa de asa zisa „justitie”.
  Vedeti? Nimeni nu e surprins

 7. In orice stat occidental, justitia este efectul direct al politicului. Asadar, votati psdnludmrhaur

 8. „Dosarul s-a prescris”
  cata greata si s c a r b a imi provoaca cuvintele astea in situatia in care media pensiilor de la 48 de ani in dreptulor acestor domni jmecheri procurori/judecatori este de peste 20 000lei/net luna (si a politistilor cu 12 clase 5000lei)
  SUTE de dosare s au prescris…pierzatorii…?NOI FRai e r ii VOTANTII PSD PNNL