G4Media.ro

Viceprimarul din Rotterdam a venit să caute soluții la Iași: are sute…

sursa foto: Pixabay

Viceprimarul din Rotterdam a venit să caute soluții la Iași: are sute de persoane fără adăpost, din care 71 sunt români din zonă / „Se impune educarea publicului care doreşte să meargă la muncă în Olanda”

Aproape 3% dintre românii care lucrează în Rotterdam se confruntă cu situații defavorizate, cum ar fi lipsa adăpostului sau alte vulnerabilități sociale, au declarat la Iași reprezentanții unei delegații a primăriei din Țările de Jos, condusă de viceprimarul Rotterdamului, Alderman Ronald Buijt, informează Ziarul de Iași.

La începutul acestui an, din cele câteva sute de persoane fără adăpost din acest oraș, 71 erau români. “Exportul forței de muncă vine la pachet cu probleme de sănătate, sociale sau de securitate. Muncitorii mobili sunt foarte importanți, vă apreciem munca, dar vrem să discutăm despre situația persoanelor fără adăpost”, a spus Buijt la întâlnirea găzduită de Primăria Municipiului Iași.

Interesul românilor pentru munca în Olanda a crescut în ultimii ani, iar acest interes se observă și în județele din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, spune Pavel Smântână, fondator și manager al unei agenții de recrutare a forței de muncă pentru Olanda.

Consulul onorific al Țărilor de Jos din Iași a cerut în cadrul întâlnirii o mai bună informare a celor care vor să-și caute un loc de muncă în străinătate.

„Se impune informarea corectă și educarea publicului care doreşte să meargă la muncă în Olanda, cu privire la oportunități, obligatii, cerințe și alte aspecte ce ţin de specificul pieţei muncii acolo: format contracte, costuri cazări, cerințe indicatori performanță la locul de munca, costul real al muncii etc. Primăria Rotterdam și-a asumat un program de un an de zile pe care îl va face pentru informarea prin canalele social media în acest sens”, a wspus consulul.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...