G4Media.ro

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, acuzat de atitudine xenofobă și extremistă de către…

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, acuzat de atitudine xenofobă și extremistă de către directorul Centrului de monitorizare și combatere a anti-semitismul în România

Centrul de Monitorizare și combatere a anti-semitismului (MCA România) îl acuză pe viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, de atitudine xenofobă și extremistă. Bădulescu i-a transmis lui Marco Maximilian Katz, directorul MCA România, într-un răspuns la îngrijorările exprimate de acesta privind eventuala amplasare a bustului mareșalului Ion Antonescu în București, ”să se întoarcă de unde a venit” și ”să mă lăsați să am eu grijă de morții neamului meu”.

Redăm mai jos postarea pe Facebook a MCA România

”Pe 23 Martie si pe data de 29 Martie, MCA Romania a emis doua comunicate cu privire la pozitia Consiliului General al Capitalei pe doua teme care privesc atat comunitatea evreiasca din Romania cat si societatea civila: amplasarea (in Bucuresti) Muzeului Holocaustului si a Evreilor din Romania si posibila reamplasare publica a unui bust a Maresalului Antonescu. Cele doua comunicate pot fi accesate aici și aici

Astazi, 03.04.2019 am primit, de la vice-Primarul Capitalei, Aurelian Badulescu, o reactie la cele doua comunicate adresate comunitatii internationale.

Reactia, care este postata mai jos, este adresata fondatorului MCA România, Marco M Katz, cetatean român, născut, educat și rezident in România. Răspunsul vice-Primarului Capitalei denota superficialitate, aroganta, lipsa capacitatii de a intelege importanta (pentru Romania) subiectelor abordate în cele doua comunicate si sfideaza bunul simt. Din el emană naționalism (nu patriotism) și xenophobia, două elemente extremiste care nu au loc într-o instituție publică. Solicităm o reacție promptă a Primarului Capitalei fața de situația creată de răspunsul vice-Primarului.”

Context. Într-un comunicat din 29 martie, MCA România anunța că, potrivit presei românești, viceprimarul Aurelian Bădulescu intenționează să ceară Consiliului general al Municipiului București aprobare pentru amplasarea în București a bustului mareșalului Ion Antonescu. Potrivit MCA, mareșalul Antonescu, antisemit și aliat al naziștilor, fost premier al României în timpul celui de-al doilea Război Mondial, a fost responsabil de moartea a 280.000 – 380.000 de evrei și 11.000 de romi. În 1946, Ion Antonescu a fost declarat criminal de război, condamnat la moarte și executat.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Omul combate Holocaustul, cum a spus si premierul pezedist al României, VV Dancila.

  2. Ne-ar mai trebui un Antonescu acum….

  3. Judecat si trimis la moarte de un Tribunal sovietic, bolsevic. Unde suntem astazi, cu ajutorul patriotilor bolsevici, simtim cu totii.

  4. Bustul lui Antonescu trebuie sa fie pus oriunde in tara asta numai daca cetatenii sint de acord . Pentru amplasarea unui bust al lui Antonescu trebuie intrebi cetatenii nu organizatii ordinare de oriunde din lume . Cetateanul roman ( suveran in tara lui ) trebuie sa decida nu altcineva sau altceva .

  5. Wow, 3 din 4 comentarii sunt imbibate de nationalism si xenofobie… Trist ca sunt asa multi oameni care simpatizeaza cu Badulescu si balaurii din capul lui.

  6. Trebuie facuta o noua revolutie, nu vrem ca bolselvicii tradatorii sa distruga Romania.Eroii Romanii apartin tarii noastre, iar noi avem dreptul de a lua decizie pe pamanturile noastre.Sa iesim in strada si sa ne cerem drepturile noastre in care eroii nostri sa fie glorificati.Vrem interzicerea Anei Pauker aceasta tradatoare, criminala,talharoaica care a colaborat in interesul lui Stalin.Totii tradatorii stalinisti trebuie interzici, iar cei romani dati afara din Romania.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.