G4Media.ro

Viceprimarul capitalei, Aurelian Bădulescu, a fost sancționat de CNCD pentru afirmații jignitoare…

Viceprimarul capitalei, Aurelian Bădulescu, a fost sancționat de CNCD pentru afirmații jignitoare aduse unui membru al comunității evreiești: ”Să vă întoarceți de unde ați venit, sunteți musafir în țara mea/ Nu vă bucurați de considerația mea”

Miercuri, Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, a decis să îl sancționeze cu o amendă de 5000 de lei pe viceprimarul capitalei, Aurelian Bădulescu, pentru niște afirmații considerate jignitoare la adresa unui membru al comunității evreiești.

Într-o scrisoare adresată membrului comunității evreiești, Bădulescu l-a trimis pe acesta ”acolo de unde a venit”, l-a numit ”musafir în țara lui” și i-a spus că nu îl salută cu considerație ”pentru că nu se bucură de considerația lui“: ”[…] este evident ca sunteti străin de acest neam si pe cale de consecință de istoria poporului român[…]. Recomandarea mea este să vă întoarceți de unde ați venit […]. Nu vă voi saluta cu deosebită consideratie, așa cum este normal, pentru ca nu vă bucurati de considerația mea. În altă ordine de idei, sunt bucuros, că oamenii ca dumneavoastră sunt preocupați de subiecte pe care domnia voastra le tratează, sigur, în calitate de musafir în țara mea”.

CNCD a stabilit, cu unanimitate, că afirmațiile viceprimarului reprezintă discriminare si atinge dreptul la demnitate conform art. 2 alin. 1 coroborat cu art. 15 din O.G. nr. 137/2000, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Demisia acestui individ imediat !

 2. Daca individul in cauza e cetatean roman, nu cetatean israelian sau nu stiu de care, e corecta sanctiunea si nasol ca viceprimarul asta a facut declaratiile astea. Insa daca CNCD continua campania absurda de a amenda ba presedinti ba nu stiu ceterechea-berchea care da replica unor infierbantati masinali si adesea extrem de corupti numindu-i metaforic autisti la glasul ratiunii sau poporului, sa isi inchide usile maine Consiliul asta cu sanctiuni administrative din pix si membrii sai sa isi faca un control medical serios!

 3. De data asta nu pare a fi o problema de cunoaate limba romana, sensul propriu si sensul figurat al cuvintelor, cum a fost cazul cu autist si nu numai cu autist la CNCD cu alte ocazii, oricum un Consiliu populat netrasparent de multi interpusi si ideologi care nu da detalii despre cum delibereaza si sanctioneaza si care nu benefiaza din aceasta cauza si din cauza unor cazuri penibile ca figura de stil autist de increderea publica cat ar trebui.

 4. P.S. acuma sa nu fie echivocuri, toti cvasi-fascistii astia, care insulta oameni de alta religie, de statura mica, femei etc ar trebui sa fie nu doar amendati ci sa se aleaga cu dosare penale! Lasand la o parte profesionalismul CNCD, de care eu am dubii caci acum cativa ani afirmau ca cuvantul jidov e antisemit pur si simplu, fara nicio cunostinta lingvistica ca arhaic cel putin asa se zicea in regiunea Moldovei la evrei, e un cuvant inrudit cu jew si juif si iudeu….intr-un context contemporan nu stiu care el poate fi considerat o insulta antisemita, dar la baza nu e asta ci un demonim, oricum in stirea cu pricina nu am vazut nicio argumentare desteapta in materie demna de o institutie publica.

 5. A furat-o nebunul?!

 6. În ce context au fost făcute aceste afirmații? Au fost cumva o replică la solicitarea respectivului membru al comunității evreiești de-a primi terenul de la muzeul Antipa? Ar fi bine de prezentată întrega declarație, să ne lămurim despre ce este vorba.

 7. O vorbă spune: arată-mi pe cine nu ai voie să critici și am să-ți arăt cine sunt conducătorii.

 8. Egalite , fraternite , cenzure!!!!!
  Subscriu la afirmația de mai sus.
  O altă zicere celebră toți suntem egali dar unii sunt mai egaki decât alți.
  Pot injura poți nega existenta lui Dumnezeu dar nu care cumva să zice ceva despre unii. O altă poveste spune că la plecarea rușilor din romania li s-a solicitat să ia si cozile de topor autohtone cu ei. Respectivul oficial sovietic i-a replicat că nu au ei topoare câte cozii se găsesc la noi.Noi românii trebuie să pupăm condurul .Cui ?
  Toată lumea știe cui.

 9. Deci e discriminare sa-i spui unuia ca e musafir in tara, dar, in schimb, e permis sa le spui altora ca-s javre si alte injuraturi de mahala?
  Daca-l amendam pe micul porcusor pentru asemenea apelative, hai sa-l amendam pentru FIECARE derapaj verbal, pardon, injuratura pe care o scoate pe gura. Sau doar evreilor n-avem voie sa le atentam demnitatea?

 10. Aplauzee aplauzee pentru Marcu!!!!!
  El a spus adevărulpe care alții îl mimează.
  CNCFD este o chestie putin bolshevica pe aici și pe acolo în părțile esentiale cu care ați ghicit se pune elegant pumnul în gură.
  Despre jignirille constante ale unor conaționali care se @@@șă pe simbolurile nationale nu am auzit pe la CNCD.
  Domnul prezident știe de ce nu face nimic fiindcă este puțin de acord cu astfel de practici.Când însă cineva a zis ceva poate deplsat poate luat de curent care era prin atmosfera sau pri căputul său pac cu amenda.
  Nu cumva tovarășe presedinte această dublă măsură este curat neconstituțională .
  Știu când vine ordinul din vest sau (gresesc eu din sud) aceste lucruri ( constituțiunea de exemplu) sunt apă de plouă.La noi se poateca românii să fie considerați cetățeni de mâna doua pe când ceilalți ..

 11. :)) Ciorditorule
  esti un trol rus, clar ca apa de izvor. pai cum iti permiti sa vb asa urat de „rasa superioara”? esti un goym antisemit, rasist, homofob, trumpist, xenofob, fascist, anti-feminist, comunist, flateather, incel, ciuma rosie, activist anti pitt-bull, asistat, IT-ist,etc. restul sa ti le insire @Lia doar de aia e platita in shekeli..
  ps
  cara te in Rusia.

 12. Evident desigur !!!
  Am înteles doar educația comunistă de aici din Tiraspol m-au determinat să spun aceste elucubrații facistoide, anti una anti alta .Eu recunosc am muscat mâna care m-a hrănit.Sunt un asistat social psd-is nenorocit , comunist rosu , albastru, bleu, roz pink etc. Mă voi preocupa să învăt noul adevăr cel mai adevărat de până acum .
  Bastos trădătorul democrației

  • :)) asa, asa, auto-critica e bazica in societatea socialist/multikulturala ce se edifica in acest spatiu virtual.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.