G4Media.ro

Viceprimarul Bucureştiului, Stelian Bujduveanu, anunţă noi locuri de parcare în Bucureşti, o…

sursa foto: G4Media

Viceprimarul Bucureştiului, Stelian Bujduveanu, anunţă noi locuri de parcare în Bucureşti, o creștere de 10% în centru/ Unde vor fi amplasate și câte în fiecare zonă

Viceprimarul municipiului Bucureşti, Stelian Bujduveanu, anunţă noi locuri de parcare în Bucureşti, fiind vorba despre o creştere cu 10% a locurilor disponibile.

”Bucureştenii vor avea la dispoziţie 1.384 de noi locuri de parcare în zona centrală a oraşului. Este o creştere cu 10% a numărului de locuri de parcare, numărul total al acestor facilităţi ajungând la 13.284”, a scris, joi seară, pe Facebook, viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu.

Potrivit acestuia, Primăria Capitalei a avizat, joi, prin Comisia Tehnică de Circulaţie a Municipiului Bucureşti, realizarea noilor locuri de parcare. Amenajarea se va face etapizat, începând de săptămâna viitoare.

Locaţiile cu noile parcări sunt următoarele:

Carol Davila, Zona 1 – 60 locuri

Mircea Eliade – 63 locuri

Lacul Tei, Zona 1 – 97 locuri

Lacul Tei, Zona 2 – 113 locuri

Lacul Tei, Zona 3 – 119 locuri

Moineşti – 138 locuri

Viitorului – 23 locuri

Vergului, Zona 1 – 41 locuri

Vergului, Zona 2 – 72 locuri

Vergului, Zona 3 – 32 locuri

Felix, Zona 1 – 96 locuri

Felix, Zona 2 – 25 locuri

Matei Millo – 53 locuri

Polizu – 48 locuri

Piaţa Valter Mărăcineanu – 95 locuri

Oteteleşanu – 26 locuri

Bd. Basarabia – 283 locuri

În total: 1384 locuri.

”Prin programul de investiţii vom digitaliza serviciul, vom proteja traficul pietonal şi interzicem parcările pe trotuare. Facem ordine în această activitate, creştem capacitatea de parcare în zona centrală şi aducem venituri suplimentare pentru oraş”, a mai transmis viceprimarul.

sursa: News.ro, sursa foto: G4Media

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. F bine, este un inceput.

 2. Rezolvarea ar fi ca sa se construiasca parcari supra etajate , asa masinile nu ar mai ocupa trotuarul.

  • Rezolvarea ar fi ca bucurestenii sa nu mai fie comozi si sa mai circule si cu transportul in comun. In fiecare zi observ, omul si masina. Cum sa nu fie trafic? Si pentru cei care zic ca nu sunt locuri, in zonele rezidentiale sunt din ce in ce mai multe, doar un exemplu, in sectorul 3 sunt locuri vacante.

 3. Firea de ce n-a făcut asta?

 4. Eu cred ca baiatu asta Bujduveanu a baut ceva inainte sa faca declaratiile astea mincinoase
  pai Blv Basarabia, Lacul Tei, astea sunt in’zona CENTRALA’??? Sunt la periferie!

  • De paste orasul a fost liber pt ca au plecat bucurestenii acasa:)))

 5. A construit ceva? Sau a vopsit trotuare? Ca nu spune clar ce a facut.

 6. Vergului zona centrala:)) ce lichea ordinara, vrea si el sa muste si el cat mai mult din cascaval

 7. Da, amenajam locuri de larcare noi pe spatii unde se parcheaza deja. La final, dipa amnajare incap mai putine masini decat inainte. Nu zic sa nu amenajeze, dar nu ne mai luati cu vrajeli de doi lei. Praf in ochi. La doi pasi de Vergului zace parcarea supramodala din capatul Pantelimonului care e gata de un an si nu sunt in stare sa o racordeze la reteaua electrica, are doar 400 de locuri de parcare… Ce nesimtiti!

 8. Si totusi, Sectia 8 nu e deranjata de 15-20 oameni care beau pe strada la Piata Iancului si emit urlete dezarticulate doar pentru a deranja sutele de persoane care stiu ca n-are rost sa suni la politie. Fac asta de 4 ore deja si daca luam zilele trecute drept exemplu, o sa continue pana 5 dimineata.

  • Ce treaba are ce spui cu articolul?

 9. Nu sunt „noi locuri de parcare” ci doar o firma privata (am parcat etc.) va cere taxa acolo unde deja se parca gratis. Doar au apărut niște plăcute cu nr sms.
  Nu asa se va rezolva problema aglomerației în București. Doar vor prospera niște firme ale unor băieți bine conectați.

  • Nu firmele private administreaza parcarile publice, ci primaria. EUu zic sa te duci in Brasov sa vezi ca asa au rezolvat problema. Problema este alta, comoditatea. Nu cred ca esti din Bucuresti, altfel ai observa cum in trafic e omul si masina, mai ales pe artelele unde chiar este un transport in comun decent.

 10. Nu se amenajeaza nimic (nici nu se vopseste ce sa zic de construit) . Sunt locuri deja existente (multe cu semn de parcare P deja) , dar gratuite.
  Se schimba doar incadrarea lor din locuri gratuite in locuri cu plata. Si asa cum zicea cineva mai sus nu sunt in centru sunt in cartierele rezidentiale.
  Este o masura corecta a USR-ului: locuitorii din zonele respective trebuie sa reunute la masina si sa foloseasca metroul care circula prin Vergului, Basarabiei si Teiului.
  Ce ma bucur este ca mafia USR-ista reprezentata de firmele de parcare cu sms si car sharing sunt mult mai sofisticate decat mafia PSD reprezentata de borduristi. Este alta liga. A se vedea exemplu din Brasov si Cluj unde poti sa gasesti loc de parare, la pret rezonabil, foarte usor in orice zona din oras. Sa nu ne uitam in Vestul necivilizat unde doar in centru sunt locuri cu plata, la periferie locurile sunt gratuite.
  PS banuiesc ca locurile respective vor fi tot nominale , un exemplu foarte bun luat … nu stiu de unde este luat, dar e bun