G4Media.ro

Vicepreședintele SUA Kamala Harris va participa la COP28 din Dubai

sursa foto: Captură video

Vicepreședintele SUA Kamala Harris va participa la COP28 din Dubai

Vicepreședintele Statelor Unite, Kamala Harris, va participa săptămâna aceasta la foarte așteptata conferință ONU privind schimbările climatice de la Dubai, a anunțat Casa Albă miercuri, după criticile privind absența lui Joe Biden, transmite agenția AFP.

„Președintele i-a cerut vicepreședintelui Harris să participe la COP28 în numele său pentru a demonstra leadershipul mondial al Statelor Unite în domeniul climei”, a precizat Casa Albă într-un comunicat.

Duminică, un oficial american a anunțat că președintele Joe Biden nu va participa la reuniunea Cop28.

Discuțiile de două săptămâni vor începe joia aceasta în Dubai, găzduite de Emiratele Arabe Unite, o țară mare producătoare de petrol și gaze. Vor fi prezenți zeci de lideri mondiali, miniștri de rang înalt și oficiali din 198 de țări, alături de aproximativ 70.000 de delegați, ceea ce face ca aceasta să fie cea mai mare Cop anuală organizată până acum în cadrul Convenției-cadru a ONU din 1992 privind schimbările climatice.

Reuniunea COP28, care va avea loc între 30 noiembrie și 12 decembrie 2023 la Dubai, are ca principală sarcină evaluarea progreselor înregistrate de țări în vederea atingerii obiectivului Acordului de la Paris din 2015, care le cere semnatarilor săi să mențină creșterea temperaturii „cu mult sub” 2,0°C și, de preferință, 1,5°C peste nivelurile preindustriale.

Având în vedere că eforturile la nivel mondial au rămas în urmă, țările vor încerca să convină asupra unui plan pentru a pune lumea pe drumul cel bun în vederea îndeplinirii obiectivelor climatice, care ar putea include măsuri urgente de reducere a emisiilor de CO2 sau de stimulare a investițiilor în tranziția ecologică.

În special, țările sunt în dezacord cu privire la faptul dacă acest exercițiu ar trebui să responsabilizeze toate țările sau doar pe cele mai bogate, care, din punct de vedere istoric, au fost responsabile pentru cel mai mare număr de emisii care contribuie la încălzirea globală.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...