G4Media.ro

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Silviu Cristinel Crețu, considerat mâna dreaptă a lui…

Foto: Inquam Photos/ Liviu Florin Albei

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Silviu Cristinel Crețu, considerat mâna dreaptă a lui Gheorghe Flutur, urmărit penal de procurorii DNA, pentru luare de mită și trafic de influență

Silviu Cristinel Crețu, vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, este urmărit penal de procurorii anticorupție pentru luare de mită și trafic de influență, fiind acuzat că ar fi primit mită de la un om de afaceri 40.000 de euro. Potrivit surselor G4Media.ro, Crețu trece în Suceava drept mâna dreaptă a lui Gheorge Flutur, președintele Consiliului Județean, cariera sa fiind strâns legată de cea a liderului liberal în ultimii 20 de ani.

„La începutul lunii decembrie 2020, Crețu Silviu-Cristinel, vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, ar fi acceptat și primit, de la administratorul unei societăți comerciale, suma de 40.000 euro”, potrivit unui comunicat al DNA. Acesta ar fi promis că „va interveni pe lângă persoanele din cadrul Consiliului Județean Suceava cu atribuții de decizie în derularea contractelor de reabilitare de drumuri, astfel încât derularea unui contract încheiat de instituție cu firma administratorului să decurgă în bune condiții, iar plățile să fie făcute la timp”.

În perioada 16 – 29 martie 2022, „Crețu Silviu-Cristinel, în legătură cu un alt contract de întreținere a drumurilor județene pentru care avea atribuții de verificare, i-ar fi pretins aceluiași om de afaceri o altă sumă de 40.000 euro, pentru desfășurarea fără impedimente a contractului încheiat de firma acestuia cu Consiliul Județean Suceava”.

Luni, 4 aprilie, Crețu „ar fi primit de la omul de afaceri, cu titlu de mită suma de 40.000 euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante în interiorul clădirii CJ Suceava”.

Potrivit ziarului Monitorul de Suceava, omul de afaceri în discuție ar fi Vasile Ioan Rîpan, care a reziliat recent un contract privind modernizarea a două mari porțiuni de drum județean, afirmând că „nu mai poate lucra în condițiile financiare de la semnare, în special din cauza exploziei prețurilor”.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Să stea liniștit, scapă fără probleme.

 2. Daca-l strang procurorii putin de oua pe Cretu (PNL) ajung la seful mafiotilor din Bucovina, noul presedinte interimar PNL, Gh. Flutur, care e si seful CJ Suceava.
  Doar nu credeti ca Cretu lua pentru el spaga de 40.000 de euroi???

 3. Probabil, respectivul cetățean avea nevoie de bani, pentru a împăduri împreună cu Flutur Gheorghe, mai noul președinte interimar al P.N.L.(!) , toți versanții defrișați ilegal din județul Suceava și de care același Flutur nu știe nimic!

 4. Baaaah, a mai cazut un catzelus, dulau fluturake e in continuare la butoane

 5. Bravo DNA!
  Până vă desființează Predoiu, poate la două zile mai arestați câte un mafiot. Mai răriți mafia…

 6. Fluturasul baronas fost sefulache peste ras pădurile Sucevei nu stia nimic, duamne fereste, vicele acționa singur.:)))))
  Romanika iohanisto-ciuceasca s-a întors în epoca interlopo- baroniceasca cu spagi luate fără jenă chiar in interiorul instituțiilor publice.
  Si, desigur, sefu direct al nenicului ăsta atât pe linie de serviciu, cât și pe linie de partid peneliceasca e imaculat ca zăpada pi..ta de catei.