G4Media.ro

Vicepreședintele CJ Suceava, Silviu Cristinel Crețu, considerat mâna dreaptă a lui Gheorghe…

Sursa foto: Suceava News

Vicepreședintele CJ Suceava, Silviu Cristinel Crețu, considerat mâna dreaptă a lui Gheorghe Flutur, trimis în judecată pentru luare de mită și trafic de influență

Silviu Cristinel Crețu, vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, a fost trimis în judecată de procurorii DNA sub acuzația că ar fi primit mită de la un om de afaceri 40.000 de euro. Potrivit surselor G4Media.ro, Crețu trece în Suceava drept mâna dreaptă a lui Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean, cariera sa fiind strâns legată de cea a liderului liberal în ultimii 20 de ani.

„În cursul lunii decembrie 2020, inculpatul Crețu Silviu-Cristinel, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, ar fi primit, de la administratorul unei societăți comerciale, suma de 40.000 euro, lăsându-l să creadă că va interveni pe lângă persoanele din cadrul Consiliului Județean Suceava cu atribuții de decizie în derularea contractelor de reabilitare de drumuri, astfel încât derularea a două acorduri contractuale încheiate de instituție cu o asociere la care firma omului de afaceri este parte să decurgă fără impedimente”, potrivit unui comunicat al DNA.

Aceste demersuri ar fi avut loc in contextul unor neînțelegeri intre autoritatea județeană Suceava beneficiara proiectului și asocierea din care face parte firma omului de afaceri, iar contractele de lucrări vizau reabilitarea unor loturi din cadrul Proiectului regiunea nord-est axă rutieră strategică 1: Iași-Suceava, precizează DNA.

Într-un context diferit, la data de 16 martie 2022, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, având atribuții de coordonare a Direcției județene de Drumuri și Poduri Suceava, ar i-ar fi pretins aceluiași om de afaceri o sumă de bani, neindividualizată, pentru desfășurarea fără impedimente a unui acord cadru având ca obiect lucrări de reparații pe drumurile județene, pe timp de vară și iarnă, acord încheiat de o asociere la care firma omului de afaceri era parte, afirmă DNA.

Ulterior, la data de 29 martie 2022, inculpatul ar fi precizat care este suma pretinsă, respectiv 40.000 euro, bani primiți de inculpat la data de 4 aprilie 2022, când a fost prins în flagrant.

În vederea confiscării speciale, s-au dispus măsuri asiguratorii asupra unor bunuri imobile deținute de inculpat.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Suceava cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

DNA precizează că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Frate Silviu, o să-ţi trimit chiftele, dar să-mi păstrezi şi mie!

    • INTRA LA PUSCARIE DOAR DACA VREA PARTIDUL.
      justitia INTREABA: „DAM DRUMUL LA DOSARE?”. VINE RASPUNSUL DE LA PARTID SI APOI „JUDECA”.

  2. La Suceava nimeni nu ii divina, ….. numai oameni rai si acuzatii false.

  3. E bine ca mai apar stiri din astea, mai si aia cu politistii, ca as fi zis ca DNA s-a pensionat anticipat… Vedeti ce o infiereaza politicienii ca tot ii prinde, dar mai rar.

  4. ,, Dumnezeu a creat omul, după chipul și asemănarea sa. Comportamente derivate din educația religioasă și societate.