G4Media.ro

Vicepreşedintele Afganistanului a scăpat cu viață din al doilea atentat în mai…

Vicepreşedintele Afganistanului a scăpat cu viață din al doilea atentat în mai puțin de un an. Un bodyguard a murit

În atacul care l-a vizat pe liderul afgan una din gărzile sale de corp a fost ucisă, iar alţi doi bărbați care îi asigurau paza au fost răniţi, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

A fost al doilea atentat la viaţa vicepreședintelui Abdul Rashid Dostum, după ce a revenit în ţară anul trecut, potrivit Agerpres.

Atacatorii au organizat o ambuscadă pe traseul convoiului lui Dostum, pe drumul de la Mazar-i-Sharif către provincia Jawzan din nordul Afganistanului, a anunţat un purtător de cuvânt al partidului vicepreşedintelui.

Generalul Dostum aflase despre planurile de atac, dar a decis să se deplaseze şi în aceste condiţii, a adăugat aceeaşi sursă.

Atentatul nu a fost revendicat imediat.

În urmă cu opt luni, vicepreşedintele a supravieţuit unui atac sinucigaş cu bombă pe aeroportul din Kabul, la întoarcerea în Afganistan după un an de exil în Turcia, în urma acuzaţiilor că şi-a torturat un adversar politic şi a presiunilor donatorilor internaţionali, inclusiv ale Statelor Unite.

Statul Islamic şi-a asumat atacul respectiv, reaminteşte Reuters.

După revenirea în ţară, Dostum – al cărui partid, Junbish, este susţinut în special de conaţionalii săi uzbeci – s-a alăturat echipei lui Abdullah Abdullah, şef al executivului afgan şi candidat la alegerile prezidenţiale programate în 28 septembrie.

Sursa foto: Wikipedia

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.