G4Media.ro

Verificarea plagiatelor: Cele mai mari universități din România cer Ministerului Educației ca…

Sursa Foto: Pexels / Ron Lach

Verificarea plagiatelor: Cele mai mari universități din România cer Ministerului Educației ca fondurile pentru analiza doctoratelor “să poată fi reportate pentru anii viitori”

Consorțiul Universitaria, ce reunește unele dintre cele mai mari universități din România, solicită ca fondurile alocate de Ministerul Educației pentru verificarea doctoratelor “să poată fi raportate pentru anii viitori, eventual sub forma unor granturi multianuale”. Cererea vine la o lună și jumătate după ce Ministerul a emis Ordinul privind verificarea tezelor de doctorat din perioada 1990-2016, prin care universităților li se cere să elaboreze și să publice o strategie în acest sens până la sfârșitul anului 2021 și în baza acestei strategii să analizeze tezele de doctorat, finanțarea pentru anul în curs a acestui proces fiind de 25 de milioane de lei. Nu e clar, pentru moment, dacă solicitarea se referă și la amânarea verificărilor efective ale plagiatelor în tezele de doctorat.

 • Consorțiul Universitaria reunește Academia de Studii Economice din București, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea din București, Universitatea de Vest din Timișoara și doi noi membri asociați, Universitatea din Craiova și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. Acestora din urmă li s-au adăugat alți doi noi membri asociați la sfârșitul săptămânii trecute: Universitatea „Ovidius” din Constanța și Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

În urma unei întâlniri desfășurate în ultimele zile, Consorțiul Universitaria a emis o rezoluție în care cere, printre altele, ca fondurile pentru procesul de verificare a tezelor de doctorat să fie raportate și, în plus, acestea să poată veni sub forma unor “granturi multianuale, concomitent cu eliminarea restricțiilor în privința cheltuielilor eligibile”. În acest sens, organizația invocă motivul “constrângerilor temporale din acest an”.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. Cititi cartea:
  Emilia Sercan – Fabrica de doctorate sau Cum se surpa fundamentele unei natii

  sa vedeti acolo ce jaf absolut e cu doctoratele

 2. La Univ Cuza din Iași Tudorel lucrează tare cu plagiatele, acum verifică teza lui Codruț Olaru. Rezultate bune, vorbim practic de autoverificare, fiecare se verifica pe sine. Ministrul așteaptă cu mari emoții rezultatele. Bravo ministrule, ai valoare, ai fost bine gasit de Iohanis!

 3. Să se âncepă cu doctoratul lui Sorin Câmpenau. Prietenii știu de ce

  • Ai facut cumva ore de ortografie? Sau vrei sa impui o inovatie, cu â la începutul cuvântului. Si te iei de altii.

 4. Utmraza Macron si WKI

 5. De ce nu s-a facut aceasta verificare inainte de sustinerea tezelor?
  De ce li s-a spus doctoranzilor ca teza lor este buna si o pot sustine?