G4Media.ro

Veneția: Piaţa San Marco şi Podul Rialto de pe Canal Grande vor…

Veneția: Piaţa San Marco şi Podul Rialto de pe Canal Grande vor fi iluminate de Crăciun

Autorităţile veneţiene au decis să nu renunțe la spectacolul de lumin de Crăciun, în ciuda condițiilor de pandemie și a lipsei turiștilior.

În Piaţa San Marco, unde se află faimoasa bazilică cu acelaşi nume, artistul italian Fabrizio Plessi a instalat un singur brad de Căricun între două coloane înalte, în locul unde aveau loc execuţiile pe când Serenissima era încă o republică independentă Ecrane enorme dreptunghiulare sunt aşezate în forma unui tradiţional brad de Crăciun şi vor proiecta imagini aurii. Noaptea, aceste ecrane vor lumina piaţa şi trecătorii cu o lumină caldă care se va reflecta pe dalele din celebra piaţă.

„Scopul meu este de a lumina acest oraş, care are nevoie de lumină, de cultură, de noi emoţii. Din cauza pandemiei, acest Crăciun este diferit de altele. Din nefericire, avem această problemă ca toată lumea, dar gândesc pozitiv”, a explicat la AFPTV Fabrizio Plessi, potrivit news.ro

Întrebat despre caracterul iconoclast şi inovator al bradului său de Crăciun, el a răspuns: „Lucrez mult cu digitalul şi toate instrumentele contemporane pentru că eu cred că un artist trebuie să folosească toate mijloacele pe care epoca sa i le pune la dispoziţie”.

Tot în Piaţa San Marco, a fost instalată, în faţa maiestuoasei bazilici, o altă operă a sa, intitulată „L’età dell’oro”

„Să am două opere mari într-o piaţă atât de minunată este un privilegiu enorm”, a spus artistul.

În afară de Piaţa San Marco, Podul Rialto, alt simbol al Cetăţii Dogilor, va beneficia de o iluminare excepţională de sărbătorile de sfâşit de an. Imagini vor fi proiectate pe arcadele sale, ca nişte îngeri, dar şi celebrul leu auriu pe fundal roşu, simbol al oraşului, mai relatează news.ro

Sursa Fot: Marco Contessa/news.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Nu mă interesează, m ar fi interesat dacă ar fi fost iluminate de Nero

  2. Acum un an, nu mai doreau turisti. Li s’a indeplinit dorinta 🙂
    Lafel si Barcelone.