G4Media.ro

Vaticanul va redeschide ancheta în cazul Emanuelei Orlandi, adolescenta care a dispărut…

Foto: (c) Remo Casilli/REUTERS via Agerpres

Vaticanul va redeschide ancheta în cazul Emanuelei Orlandi, adolescenta care a dispărut în urmă cu 40 de ani

Vaticanul a redeschis ancheta în privinţa dispariţiei adolescentei Emanuela Orlandi, un caz care pasionează Italia de aproape 40 de ani şi în care a fost implicat Sfântul Scaun, relatează „The Guardian”, care notează că demersul vine la câteva luni după lansarea pe Netflix a documentarului „Vatican Girl” („Fata de la Vatican”), potrivit agenției News.ro.

Emanuela Orlandi avea 15 ani când a dispărut, la 22 iunie 1983, în timp ce se îndrepta spre casă de la o lecţie de flaut pe care o avusese în Roma. Familia Orlandi locuia în Cetatea Vaticanului, unde tatăl fetei era angajat laic în cadrul casei papale.

Însărcinatul cu afaceri de justiţie al Vaticanului, Alessandro Diddi, a redeschis cazul după mai multe solicitări din partea fratelui mai mare al Emanuelei, Pietro, care a militat neîncetat pentru a descoperi adevărul din spatele dispariţiei ei, potrivit agenţiei de presă LaPresse.

Alessandro Diddi a declarat că „toate dosarele, documentele, rapoartele, informaţiile şi mărturiile” legate de acest caz vor fi reexaminate pentru a clarifica o serie de întrebări şi pentru a „nu lăsa nicio piatră neîntoarsă”. În plus, ancheta se va concentra asupra cazului Mirellei Gregori, care avea de asemenea 15 ani când a dispărut la Roma, cu câteva săptămâni înaintea Emanuelei Orlandi, după ce îi spusese mamei sale că merge la o întâlnire. Mult timp s-a crezut că ar putea exista o legătură între cele două dispariţii.

Ancheta vine, de asemenea, la câteva luni după lansarea pe Netflix a documentarului „Vatican Girl” („Fata de la Vatican”), care explorează teoriile din jurul cazului Orlandi. În cea mai surprinzătoare afirmaţie, o prietenă din copilărie a Emanuelei, intervievată în documentar, a declarat că adolescenta a fost molestată de „cineva apropiat de papă”, care la acea vreme era Ioan Paul al II-lea.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Foarte bine! In sfarsit! Vom vedea acum daca papa polonez merita sa fie beatificat!

  2. Ancheta nu va duce nicaieri.Daca se dorea aflarea adevarului se putea face mai mult acum 40 de ani dar nu sa vrut.