G4Media.ro

Vasile Blaga ar putea să rămână fără certificatul de revoluționar / Blaga:…

Vasile Blaga ar putea să rămână fără certificatul de revoluționar / Blaga: „Dacă au ceva, să meargă în instanţă. Nu am nicio emoţie”

Europarlamentarul bihorean Vasile Blaga şi-ar putea pierde certificatul de revoluționar. Secretariatul de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist, instituţie aflată în subordinea Guvernului, a decis că nu îndeplinește condițiile pentru deţinerea titlului de “Luptător remarcat prin fapte deosebite” şi va solicita în instanţă retragerea acestuia, respectiv anularea certificatului de revoluţionar, relatează ebihoreanul.ro.

Decizia a fost luată în şedinţa din 10 mai.

“Domnul Vasile Blaga în perioada 14-25 decembrie 1989 nu a mobilizat şi nu a condus grupuri sau mulţimi de oameni, nu a construit şi nu a menţinut baricade împotriva forţelor de represiune ale regimului totalitar comunist, nu a ocupat obiective de importanţă vitală pentru rezistenţa regimului totalitar şi nu a apărat până la data judecării dictatorului, în localităţile unde s-a luptat pentru Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989”, se arată în procesul-verbal al şedinţei în care s-a luat hotărârea, consultat de Bihoreanul.

Potrivit documentului, retragerea certificatului de revoluţionar al lui Vasile Blaga s-a pus în discuţie după reanalizarea tuturor documentelor şi a mărturiilor în baza cărora europarlamentarul a obţinut titlul, iar decizia comisiei urma să fie înaintată Serviciului Juridic “în vederea promovării acţiunii în instanţă”.

Revoluționarii din categoria „Luptător remarcat pentru fapte deosebite” beneficiază, potrivit legii, de o serie de facilități. Printre altele, ei pot cumpăra sau închiria cu prioritate, fără licitaţie, din fondul de stat, un spaţiu comercial de până la 100 de metri pătrați, pot primi subvenţii de până la 50% din dobânda aferentă unui credit bancar de până la 20.000 euro, pentru cumpărarea sau construirea unei locuinţe etc.

Contactat de Bihoreanul, Vasile Blaga consideră demersul “o copilărie”, susţinând că dovezile în baza cărora i s-a acordat titlul au rămas în picioare, nefiind nici anulate, nici contrazise. “Aceşti oameni sunt nişte revoluţionari de profesie care bântuie prin Bucureşti, loviţi de soartă. E problema lor, nu mai comentez. Dacă au ceva, să meargă în instanţă. Nu am nicio emoţie”, a declarat Vasile Blaga.

Europarlamentarul neagă că ar fi profitat de vreun beneficiu conferit de certificatul de revoluţionar. “N-am luat credite subvenţionate, n-am circulat cu trenul. S-au acordat nişte loturi de teren la marginea oraşului. Am primit şi eu unul, dar l-am donat la o doamnă cu copii bolnavi”, susţine Vasile Blaga.

Fost director adjunct la Uzina Mecanică Ştei în 1989, Vasile Blaga susţine că a preluat conducerea primului grup de conducere din Ştei în 22 decembrie. “E adevărat, n-am stat cu arma în mână, nu era motiv pentru aşa ceva acolo. Ca director adjunct, cunoşteam tot oraşul. N-am avut mitraliere, dimpotrivă, le-am spus celor din gărzile patriotice să le închidă pe toate. La noi a fost complicat pentru că circulau informaţii false şi trebuia organizată paza unor obiective, eram oraş minier, era plin de depozite cu explozibil. Am fost ales preşedinte al Consiliului Local al FSN, apoi am devenit deputat. Pot dovedi tot ce spun, nu e nicio problemă, îi aştept cu drag în instanţă”, a mai spus Vasile Blaga.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Nimeni niciodata nu-si va permite sa creada ca va putea spera sa sugereze ca poate fi pusa la indoiala legitimitatea certificatului de revolutionar al eroului buzoian. Am zis!

  2. Revoluționarii pooli!

  3. Sa i se confiste beneficiile primite nemeritat .

  4. Cine chiar a fost la revolutie si a fost cu rol determinant nu s-ar manji la banii luati nemeritat atata timp!acum sunt din astia care iau bani cu sutele de mii!sunt foarte multi care au participat la revolutie,dar nu ne-au trebuit bani,nu am facut-o pentru bani ci oentru ai nostri!asociatia sa le dea bani urmasilor celor morti si celor raniti la revolutie,atat!ceilalti nu sunt decat niste profitori,niste mercenari faraconstiinta!!!mi-e mila de ei!

  5. Invidia ce face.