G4Media.ro

Variola Maimuței: 59 de cazuri în Spania / Prin intermediul UE vor…

Sursa: comunidad.madrid

Variola Maimuței: 59 de cazuri în Spania / Prin intermediul UE vor fi achiziționate vaccinuri și antivirale

Spania a detectat miercuri un total de 59 de cazuri de variola maimuţei şi va comanda vaccinuri şi antivirale printr-o achiziţie în grup a Uniunii Europene (UE), a anunţat guvernul de la Madrid, potrivit Agerpres.

Un total de 59 de cazuri pozitive au fost detectate prin testul PCR, dintre care 20 confirmate prin secvenţiere genomică, a făcut cunoscut ministrul sănătăţii, Carolina Darias, într-o conferinţă de presă.

„Este rezonabil să presupunem că, fiind pozitivi, toţi aceşti oameni au boala” variolei maimuţelor, a explicat directorul Institutului de Cercetare Carlos III, Cristobal Belda.

În total, 171 de cazuri suspecte au fost depistate în ţară.

Pe de altă parte, Spania intenţionează să achiziţioneze vaccinuri Imvanex şi antivirale Tecovirimat printr-o achiziţie în grup a UE pentru a frâna răspândirea acestui virus, a anunţat ministrul sănătăţii.

Organizaţia europeană HERA (Health Emergency Response Authority) „va pune vaccinul la dispoziţia statelor membre, în speţă vaccinul Imvanex”, a indicat ea, fără a preciza cantităţile sau termenele de distribuţie.

„HERA va stabili termenele” iar „dozele vor fi distribuite în mod echitabil între statele membre” pentru aceste produse „cu producţie limitată şi cu acces limitat”, a indicat ministrul.

Imvanex, de la laboratorul Bavarian Nordic, este un vaccin de generaţia a 3-a autorizat în Europa din 2013 şi indicat împotriva variolei la adulţi.

Nu există tratamente sau vaccinuri specifice pentru variola maimuţelor, dar multiplicarea cazurilor poate fi stopată prin vaccinarea împotriva variolei, a explicat OMS.

Variola maimuţei, detectată în ultimele săptămâni în Europa şi în America de Nord, este o maladie rară originară din Africa, de care oamenii se vindecă în general spontan.

Sursa: comunidad.madrid

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Poze cu ăștia „bolnavii”??? Că la lucovid aveai și filmulețe.
    Oricum, mulți „progresiști” colcăie prin Spania.

    P.S. Vă dați seama bucurie pe Big Pharma. Iar vor cumpăra waxxEroizii doze în neștire. Chiar, tot la 3 luni se vor injecta?

    • Vaccinul împotriva variolei era obligatoriu pentru copiii înainte de 1990, în cel mai rău caz va fi și acum și pa.

  2. A avut USR+ o spirala in Spania. 🥳🤣