G4Media.ro

Varianta Delta a coronavirului reprezintă 20% din totalul noilor infectări din Franţa

Varianta Delta a coronavirului reprezintă 20% din totalul noilor infectări din Franţa

Varianta Delta a noului coronavirus, detectată pentru prima dată în India, reprezintă în prezent aproximativ 20% din totalul noilor infectări înregistrate în Franţa, a anunţat marţi ministrul Sănătăţii din această ţară, Olivier Veran, pentru postul radiofonic France Info, informează Reuters, citată de Agerpres.

Răspândirea acestei variante virale cunoaşte o evoluţie în creştere, întrucât prevalenţa ei pe teritoriul francez fusese estimată în urmă cu o săptămână la circa 9%-10% din totalul cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

„Varianta Delta reprezintă acum aproximativ 20% din noile cazuri (…) şi continuă să crească în procentaj, dar nu şi în cifre absolute, întrucât numărul total al cazurilor noi este în scădere”, a precizat Olivier Veran.

Doar 509 de cazuri noi au fost înregistrate luni în Franţa, iar incidenţa medie a infectărilor zilnice raportată la şapte zile a scăzut la valoarea de 1,819, înregistrând cel mai scăzut nivel al său din ultimele 10 luni, în comparaţie cu vârful de 42,225 din data de 14 aprilie.

„Varianta Delta devine treptat dominantă, aşa cum se întâmplă în toate ţările din lume, întrucât este mai contagioasă”, a adăugat ministrul Olivier Veran.

Germania a raportat la rândul ei luni că noile cazuri de COVID-19 cauzate în această ţară de varianta Delta au crescut de peste două ori într-un interval de o săptămână, pe măsură ce aceeaşi tulpină s-a răspândit în lumea întreagă, obligând anumite ţări să impună din nou restricţii de călătorie.

Varianta indiană a Coronavirus foto: www.gov.uk

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter