G4Media.ro

Vârful epidemiei de coronavirus din China şi revenirea la normal „au depăşit…

Sursa foto: Unsplash / Li Lin

Vârful epidemiei de coronavirus din China şi revenirea la normal „au depăşit anticipările noastre”, susține Beijingul

Vârful epidemiei de coronavirus din China şi revenirea la normal „au depăşit anticipările noastre”, a declarat marţi vicepremierul chinez Liu He, la o lună după abandonarea politicii zero-COVID şi în pofida criticilor privind lipsa de transparenţă guvernamentală, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Timpul necesar pentru a atinge vârful epidemiei şi revenirea la normal au fost relativ rapide. Într-un anumit sens, acest lucru ne-a depăşit anticipările”, a declarat oficialul chinez în timpul unui discurs rostit la Forumul de la Davos.

„Tranziţia a fost, în general, stabilă şi fără probleme”, a dat el asigurări, în pofida numeroaselor critici la adresa lipsei de transparenţă a Beijingului.

„Recent, producţia şi viaţa au revenit, în general, la normal. Industria alimentară, turismul şi alte sectoare au început să revină la normal”, a declarat Liu He, la trei zile după ce Beijingul a anunţat moartea a 60.000 de persoane în legatură cu COVID-19 după ridicarea restricţiilor sanitare în urmă cu o lună.

Oficialul chinez a recunoscut că „principala dificultate se referă în prezent la persoanele în vârstă”, dar că „disponibilitatea spitalelor, a paturilor, medicilor, asistentelor şi a diferitelor tratamente este complet sigură”.

„Invităm cu căldură prietenii noştri internaţionali să vină în China”, a spus Liu He în faţa liderilor politici şi a oamenilor de afaceri prezenţi la Davos, adăugând că politica sanitară locală nu mai necesită carantina obligatorie, ci doar un test negativ nu mai vechi de 48 de ore.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...