G4Media.ro

Vaporașe transformate în opere de artă urbană la Timișoara. Artiștii le-au pictat…

Sursa foto: Forum STPT

Vaporașe transformate în opere de artă urbană la Timișoara. Artiștii le-au pictat acoperișurile în cadrul unui proiect Timișoara Capitală Culturală a Europei în 2023

Primele vaporașe decorate cu opere de artă urbană au apărut pe râul Bega, printr-un proiect lansat din septembrie prin Memoriile Cetății, un proiect al programului Timișoara Capitală Culturală a Europei în 2023, anunță Opinia Timișoarei.

Cinci vaporașe ale Serviciului de Transport Public Timișoara (STPT) sunt decorate în urma concursului de proiecte.

Intervențiile artistice înseamnă picturi făcute pe acoperișurile ambarcațiunilor, care se vor încheia în 15 noiembrie.

Programul Memoriile Cetății include și un program educațional de artă urbană, dar și continuarea componenței de poezie de stradă, ambele pornind de la aceeași dorința de a restitui comunității o parte din valorile sale fie încă nedescoperite, fie uitate.

Memoriile Cetății este un program inițiat și implementat de Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, parte a Programului Cultural Timișoara 2023, iar în 2021 beneficiază de expertiză FISART, festivalul timișorean de artă urbană, și de parteneriatul cu Societatea de Transport Public Timișoara.

Sursa foto: Forum STPT

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Mai eficace si pentru o propaganda mai puternica progresist _ueista in loc de niste vaporase se pot cumpara unele ceva mai mari capabile sa treaca mediterana, tot asa cu plafon mare sa poata sa incapa multa lume si apoi transportati oameni africa->italia. S-ar uda toate comisarele, functionarele _ueiste pe ele de asemenea gesturi virtuoase.

  2. Înainte erau doar kitchoase

    Acum sunt și mai kitchoase

  3. luati vaporasul pana unde stiti voi ca o sa le gasiti, Buda, Viena etc