G4Media.ro

Vânătoarea de mistreţi de la Balc, organizată anual de Ion Țiriac, nu…

Vânătoarea de mistreţi de la Balc, organizată anual de Ion Țiriac, nu se ţine din cauza pestei porcine africane

Directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bihor, dr. Remus Moţoc a declarat joi că tradiţionala vânătoare de mistreţi de pe domeniul cinegetic al lui Ion Ţiriac de la Balc nu va avea loc din cauza pestei porcine africane (PPA) din acest areal, transmite Agerpres.

„Vânătoarea de la Balc nu poate avea loc anul acesta, deoarece ei nu au voie să organizeze vânătoare având fond afectat de pesta porcină africană. Ei ştiu acest lucru şi nici nu ne-au trimis vreo solicitare în acest sens. Fondul de vânătoare de acolo este între cele 10 focare la mistreţi din judeţul Bihor”, a declarat, pentru AGERPRES, dr. Remus Moţoc.

Potrivit conducerii DSVSA Bihor, în judeţ sunt şase focare active de PPA la porcul domestic, afectând localităţile Săcuieni şi Ciocaia din oraşul Săcuieni, localitatea Leş din comuna Nojorid şi localitatea Crestur din comuna Abrămuţ.

În ce priveşte evoluţia PPA la porcii mistreţi, nu au fost confirmate cazuri noi de evoluţie a bolii, numărul total al fondurilor de vânătoare afectate de PPA fiind de 10.

Vânătoarea de mistreți de la Balc, organizată de omul de afaceri Ion Țiriac, a devenit o tradiție în ultimii 25 de ani, la eveniment participând zeci de personalități din străinătate, în special magnați din diverse domenii.

Foto: Inquam Photos / Eduard Vînătoru

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Deci chiar trăim într-o țară de tâmpiți…

    Acum, când avem pesta porcină și ar fi justificată uciderea mistreților pentru limitarea răspândirii epideiei, nu se mai poate organiza vânătoarea. Extraordinar.

  2. Stiti proverbul romanesc „a face din rahat bici”? Se pare ca autoritatile romane nu. Ce sa me mai pretinzi sa-l fi citit pe Confucius sau Cicero.

    De curand a fost depistat un focar de pesta porcina, si a fost nevoie sa fie sacrificati mii de porci. De ce nu au fost invitati niste „vanatori” bogatasi sa ne omoare porcii? Ne-am fi mai recuperat din pagube, eventual si un profit.

    Vanatoarea de la Balc trebuia interzisa atunci cand nu era pesta porcina.

  3. Ghinion! Romania este o tara halucinanta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.