G4Media.ro

Valeriu Gheorghiţă: Nivelul de imunitate depăşeşte 50%, poate chiar se apropie de…

sursa foto: Inquam Photos/ Raul Stef

Valeriu Gheorghiţă: Nivelul de imunitate depăşeşte 50%, poate chiar se apropie de 60%, dar nu este suficient pentru controlul numărului de cazuri în condiţiile în care varianta Delta este dominantă

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiţă, estimează că 40% din populaţia României a trecut prin infecţia provocată de coronavirus. „Avem un nivel de imunitate cumulată care probabil în momentul de faţă depăşeşte 50%, poate chiar se apropie de 60%. Însă nu este suficient pentru controlul numărului de cazuri în condiţiile în care varianta Delta este dominantă”, a spus acesta la DIgi24, citat de news.ro.

Gheorghiță a mai subliniat că în ultima săptămâna s-au vaccinat cu prima doză 745.000 de persoane.

„În ultimele 7 zile sunt aproximativ 745.000 de persoane noi care au fost vaccinate şi sunt două motive importante, percepţia asupra riscului de boală care s-a modificat considerabil, în sensul în care oamenii conştientizează mult mai bine situaţia epidemiologică complicată, riscul de îmbolnăvire, riscul de complicaţii şi riscul de a ajunge la spital, în condiţiile în care vedem că sistemul medical a ajuns la capacitate maximă, mai ales în secţiile ATI. Al doilea aspect este implemnetarea certificatului verde digital la nivel naţional pentru accesul în anumite tipuri de spaţii şi pentru anumite activităţi”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, citat de news.ro.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare a dat ca exemplu Franţa şi a arătat că odată cu introducerea certificatului verde digital a crescut numărul persoanelor programate la vaccinare.

Gheorghiţă a afirmat că în România sunt 1,6 milioane de persoane care au fost confirmate cu COVID-19.
„În momentul de faţă avem peste 1,6 milioane de persoane confirmate. În spatele unui caz pozitiv vorbim de patru-cinci cazuri care sunt neraportate, nediagnosticate. Ceea ce înseamnă că vorbim de un procent de 40 din populaţie care eventual ar fi trecut prin boală, atât cunoscuţi, cât şi necunoscuţi, ceea ce înseamnă aproximativ 8 milioane de persoane”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

sursa foto: Inquam Photos/ Raul Stef

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

45 comentarii

 1. Da, deci pe scurt incet incet pandemia se fâsâie, imunizarea comunitară e aproape făcută, sigur e mai mare decât vor ei să recunoască, deoarece mai vor să injecteze ce mai pot.

  adevărul e că imunizarea naturală plus cea vaccinală s-a cam făcut, fiecare imunizat natural zilnic e un pas spre terminare, insă evident că medicii cu salarii triplate nu vor să lase din mana această perioadă minunată , jurnaliștii s-au obișnuit cu cash masiv pe promovarea terorii iar politicienii nu pot renunța la visul ăsta – starea de alertă minunată in care dau bani cum vor ei

  de aia mai chinuim populația 1 an și mai distrugem economia

  • JOS AUR !!!! Jos sustinatorii mortii si ai Covid-ului ! Mutati-va sediul AUR in cimitir ca oricum acolo va indemnati sustinatorii sa ajunga cat mai repede !!!!

  • @Alin mai ai puțin și ragi de inteligenta. Tine-o asa!

 2. Domn’ Gheorghita eu sunt unul dintre cei care am trecut fara sa am habar, am analize fachte care sa ateste acest lucru si care atesta un numar imens de anticorpi si voi in continuare nu acceptati aceat lucru. Cum vine asta? Si sa ma lasati cu rahatul ca nu exista un standard ca aceleasi analize se fac pentru persoanele vaccinate ca sa se determine anticorpii si acolo nu aveti nicio problema. Pai ori vrem sa atim adevarul ori vrem sa ne furam singuri caciula doar de dragul de a da bine la statistica vaccinarii.

 3. Ce noroc pe noi ca pe tine,arafat si restu tipirlicilor din cnsu sa va ocoleasca covrigu cand voi sunteti chiar in gaura lui

  • Arafat a avut covid. Zvonurile spuneau că a fost și internat.

 4. Oamenii – asa prosti cum sunt – s-au prins ca le este forțata mana sa se vaccineze și asta va duce la o împotrivire și mai mare… numărul de vaccinări deja a început sa scadă.
  Daca politicienii ar fi inteligenți ar înțelege ca nimic consistent și durabil nu se poate face cu forța și cu datul la prosteala.

  Trebuie convinși sa se vaccineze cei in vârsta si cei la risc pana la valul următor. Lăsați copiii si tinerii in pace.

  • @Vct, punem pariu ca dacă se introduce vaccinarea obligatorie la angajați se dublează numărul de vaccinați zilnic?

 5. In realitate,nu știe nimeni,e doar o banuiala

 6. 4 135 733 Deaths caused by smoking this year
  2 069 171 Deaths caused by alcohol this year

  5 003 259 Death caused by Covid since 2019

  Date de pe worldometer. Nu ar fi mai bine pentru ome.nire să se interzi.că fum.atul și alcoolul ? Fac mult mai multe mo.rți decât Covidul ! Și să renu.nțăm la prostiile gen ma.scă în parc, certificate, rest.ricții ?

  • mai bine ar interzice covidul ca separat depaseste si alcoolul si tutunul , ce zici?

  • Ar fi mult mai bine, numai ca nu se poste. Vexi prohibitia din SUA.

  • Mihai, stai cam prost cu matematica.

 7. Gheorghiță a fost invitat la tvApocalipsa (digi24) unde si-a deșertat sacul cu dezinformari, referitor la imunitate, referitor la numarul celor imuni (estimări de care pot să fac si eu, că tot din burtă le-aș scoate, deși eu încerc să mă ajut de logică și de ce date mai am).
  Căci se știe, abureala e arma de căpătîi a gnomilor ăstora.

 8. 4 135 733 De.aths caused by sm.oking this year
  2 069 171 De.aths caused by alc.ohol this year

  5 003 259 D.eath cau.sed by Covid since 2019

  Date de pe world.ometer. Nu ar fi mai bine pentru o.menire să se interzică fu.matul și alc.o.olul ? Fa.c mult mai multe m.or.ți decât Covidul ! Și să ren.unțăm la pr.ostiile gen ma.scă în parc, certi.ficate, rest.ricții ?

  • Ia vezi cate taxe se platesc pe alcool si tutun. Vin bani buni la buget, nu-i asa? Apropo, au mai incercat unii sa baneze alcoolul acum vreo o suta de ani. Sa stii ca nu le-a reusit. Uite, drogurile sunt interzise, dar tot se gasesc, chiar cu usurinta daca stii unde. Mai bine lasi niste vicii sa fie legale si sa incasesi o droaie de bani, decat sa le faci ilegale si sa cheltuii o groaza de bani.

  • Și pe Covid se fac bani la greu, de ce nu îl lasă la liber ?

  • deci tu te apuci azi de fumat si in cateva zile mori, ca la covid? tu ai macar idee ce vorbesti???
   si da, chiar se iau masuri impotriva fumatului. in statele occidentale se tot vorbea inainte de pandemie ca cei care fumeaza sa plateasca mai mult la asigurari de sanatate pentru ca e clar ca sunt un risc mai mare de a fi bolnavi. a venit pandemia si nu au mai avut ce face, dar pe termen lung evident ca acolo se va ajunge. vei avea societati foarte sanatoase.

  • Ar fi bine să moară în câ.teva zile, nu ar că.pușa ani bugetul sănătății ! De ce e m.eritoriu că mor lent, cu boli care se întind pe mulți ani ?

 9. Asta e clar,trebuie sa mai bagam un booster sau doua pe putin pana facem poc,doar asa scapam toti de covrig,doar dupa ce ne pricomsim c-o boala autoimuna de la zerul experimental,un cancer sau poate cu imunitatea mai jos decat aia suverinzi de hiv,vedem in 4-8 ani daca ne iese covrigul pe nas pana scapam de el.

  • Vaccinul nu vindecă și prostia.
   Nu te vaccina.

  • Vaccinul nu vindecă și pro.stia.
   Nu te vaccina.

  • daca esti asa redus incat crezi ca vaccinul iti modifica ADNul poate ca ai nevoie de el !

  • Pot apărea anticorpi împotriva componentelor vaccinului ARN, anti lipide de transport, PEG (zicea unul ieri) sau chiar anti ARN (care în mod normal stă în celulă, nu în sânge sau limfă).
   Poate au apărut deja, că nimeni nu îi caută, că e contra trendului.
   Poate că va apărea rezistență la vaccinurile ARN, și vor fi inutile pentru scopul inițial, tratamentul can.cerului. Poate s-a irosit un glonț important pe o „gripă mai rea”.

 10. masca , distantarea , igiena personala.

 11. Poftim lumea se vaccinează, dar voi cf ???? Ați știut din timp de valul 4 dar nu ați luat măsuri de nici un fel . Ați cumpărat ca bezmetici vaccinuri și acum nu aveți ce face cu ele. Dar de alte măsuri voi nu Ați auzit ????? De testarile gratuite de care vb toți, nimic ????? De teste de anticorpi, de medicamente antivirale, de masti gratuite de Dezinfectant de măsuri mai clare de limitare a pandemiei????? Au luat niște masuri hilare și vor plăti ptr asta odată la vot ,dar cineva trebuie sa răspundă în fața instanței.

  • Testele te scapă de covid?
   Bani cheltuiți aiurea.

   Guvernul a făcut destul: vaccin disponibil gratuit pe toate drumurile.

   Că sunt mulți id.ioți care nu doresc să-l facă, asta e altă poveste…

  • Alo prietenaș sunt vaccinat cu doza 3 recent , dar ăștia in afara de vaccin nu găsesc alte soluții și nici nu vor. Au încasat comisioane babane în urma acestora și acum trebuie sa le administreze cuiva. Dacă se testa din timp se limita efectele pandemiei , chiar și vaccinat purtător de virus trebuie izolat sa nu infecteze pe alții. Prevenția a lipsit cu desăvârșire aici după masurile de protecție trebuiau sa fie obligatorii după vaccinul. Asa ca mucles sacanaua dă buli bangeaua.

  • teste gratuite? adica alea de le vand firmele psd mai ales, nu? ca vad ca asta te doare. ca daca e gratis aia la tara se testeaza, nu??? exact ca la vaccin care e gratis, si pe care nu il fac.

  • Da, totul sa fie gratuit, numai gratuit… Ia sa fi trebuit să scoți bani din buzunar, atunci să vezi cum ar fi fost!
   Iar vaccinurile nu au fost cumpărate de niste bezmetici ci de niste oameni care au crezut că compatrioții lor pun preț pe viața lor și a semenilor lor.

 12. Another Brick in the Wall

 13. Gheorghita tu aduni mere cu pere: nu se numara impreuna cei care au facut covidul chinezesc cu cei care au facut varianta delta. De fapt sunt imunizati prin boala acum numai cei care au facut varianta delta.

  • Stai jos, nota 4.
   Deci antico.rpii dobândiți prin b.oală, 2-3 seturi de ant.icorpi, anti N, anti S, pr.obabil și anti Envelope, de mai multe tip.uri, inc.lusiv IgA (pro.te.cție muc.oase, nas, gu.ră), când întreg virusul a trecut prin org.an.ism, nu doar un spike (și ăsta mo.dificat, sta.bilizat cu extra amin.oac.izi), după mi.ntea ta dă im.unitate mai slabă ca v.accinul ?

  • Nu mai da note mario, ca studiile te contrazic. Da protectie mai slaba trecerea prin boala fata de vaccinare. CDC-ul american tocmai a publicat rezultatele unui astfel de studiu, si concluzia a fost:

   „The unvaccinated and previously infected group was 5.49 times more likely to test positive for the virus again than the vaccinated and uninfected group, the CDC said, after adjusting results for age, region, time and Covid-19 prevalence in the local area.”

   Pe romaneste, cei nevaccinati dar infectati in trecut aveau o probabilitate de 5,49 ori mai mare sa se reinfecteze, fata de probabilitatea de infectare la cei vaccinati si care nu s-au infectat in trecut.

  • Nici tu nu crezi ce spui.
   Israelul a spus că e 6-13 ori mai puternică protecția dată de trecerea prin boală. Studiu pe ~1,5 milioane de oameni.

  • @mario, Nu a spus Israelul, au spus niste cercetatori israelieni intr-un studiu care inca nu a fost inca validat prin „peer review”, nu este inca publicat, si are multiple limitari, unele recunoscute chiar de autori. Si chiar si acel studiu arata ca vaccinarea dupa o infe.ctare anterioara creste nivelul de protectie:

   Din concluziile lui: „Individuals who were both previously infe.cted with SARS-CoV-2 and given a single dose of the vaccine gained additional protection against the Delta variant.”

 14. Alo prietenaș sunt vaccinat cu doza 3 recent , dar ăștia in afara de vaccin nu găsesc alte soluții și nici nu vor. Au încasat comisioane babane în urma acestora și acum trebuie sa le administreze cuiva. Dacă se testa din timp se limita efectele pandemiei , chiar și vaccinat purtător de virus trebuie izolat sa nu infecteze pe alții. Prevenția a lipsit cu desăvârșire aici după masurile de protecție trebuiau sa fie obligatorii după vaccinul. Asa ca mucles sacanaua dă buli bangeaua.

 15. Voi nu aveți somn? Sau aveți postac și tura a treia? Îi dați spor de noapte? Nu?? Așa fraier e să piardă noapte pe degeaba?

 16. Asta vara ai tăcut Gheorghiță ,când șefii tai politici ziceau ca sa terminat pandemia!

 17. Ob.ezii, fum,ătorii, alc.o.olicii, sed.entarii costă enorm sistemul de să.nătate, ani de zile, că nu mor în 2-3 săptămâni ca cei care mor de Covid. Ani de zile cap.ușe.ază bugetul a.sigurărilor de să.nătate, până când în final mor. Aveți idee ce greu e să îngrijim un o.bez care face es.care ?
  Eu cred că ăștia afectează să.nătatea publică, dev.aliz.ând bugetul sistemului sa.nitar, nu mai rămân bani pentru oamenii decenți !
  O.bezii, alc.oolicii, fumătorii ar trebui car.antinați și să prim.ească doar meniu impus.
  Sed.entarii ar trebui puși la muncă obligatorie.

  Lăsați Covizii în pace, cei care mor de Covid mor repede, nu che.ltuie mult !

 18. Toți c.r.e.tinii care înf.ierează cu mânie pro.letară nevac.cinații ar trebui id.entificați, iar dacă fac vreun exces alimentar sau dacă nu fac mișcare, să li se inte.rzică accesul în spitale, că „doar și-au făcut-o cu mâna lor” ! Aveau so.luția la dispoziție : să nu fu.meze, să nu bea, să nu se înd.oape, să facă miș.care !

 19. Ce se observa la aceste interviuri luate acestor arhangheli ai vaccinării forțate este moliciunea ziariștilor care intervievează: întrebări servite și nimic care ar putea deranja.

 20. Pai cum dracu. Doar nu vrem sa expire cumva vaccinurile alea bine care te imunizează :))))))

 21. Ieri, pe worldmeter eram la 30,70….ce mincinos…

 22. Da numai bine faceți voi test pentru anticorpi care sa fie gratuit ? Și dacă nu are omu anticorpi , atunci băgați ștanța pe vită și băgați vaxinu in el sau ea