G4Media.ro

Valeriu Gheorghiță: În momentul de faţă, doar cine nu vrea să se…

Valeriu Gheorghiță: În momentul de faţă, doar cine nu vrea să se vaccineze nu poate să facă acest lucru. Mai mult decât atât, pot să vă spun că majoritatea centrelor care primesc vaccin de la compania AstraZeneca vor primi de mâine vaccin de la compania Pfizer

Revenirea la normalitate devine din ce în ce mai mult o certitudine, însă doar prin vaccinare se poate atinge acest obiectiv, a declarat, vineri, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind imunizarea anti-COVID-19, Valeriu Gheorghiţă.

Potrivit şefului CNCAV, campania de vaccinare anti-COVID este în plină dezvoltare, iar în momentul de față, doar cine nu vrea nu se vaccinează.

„A început mai timid campania de vaccinare în cabinetele de medicină de familie, dar cu siguranţă această fază va lua amploare în perioada următoare. De asemenea, în perioada a doua a lunii mai, vom începe vaccinarea în unităţile medicale cu paturi pentru a aduce vaccinările acolo unde este cea mai mare nevoie şi anume la pacientul vulnerabil, la pacientul cu boli cronice, care este eligibil pentru vaccinare, atât pacienţii cu internare de zi, cât şi pacienţii cu internare continuă”, a adăugat el.

Valeriu Gheorghiţă şi-a exprimat speranţa ca toate evenimentele de tip maraton de vaccinare şi crearea centrelor de tip drive-thru să permită accesul la imunizare al unui număr cât mai mare de persoane.

„De asemenea, de mâine se permite prezentarea directă în toate centrele de vaccinare din ţară, în limita capacităţii de vaccinare a fiecărui centru. Tocmai de aceea, cred că, în momentul de faţă, doar cine nu vrea să se vaccineze nu poate să facă acest lucru. Mai mult decât atât, pot să vă spun că majoritatea centrelor care primesc vaccin de la compania AstraZeneca vor primi de mâine vaccin de la compania Pfizer”, a menţionat preşedintele CNCAV.

El a completat că şi vaccinul AstraZeneca îşi păstrează beneficiile, care depăşesc cu mult riscurile legate de infecţia cu SARS-CoV-2. „În momentul de faţă, mai multe ţări europene elimină restricţia. Germania, de pildă, renunţă la acea restricţie de a se utiliza la persoane doar peste 60 de ani. Cred că în felul acesta, toate vaccinurile care în momentul de faţă sunt autorizate pot să fie folosite cu încredere de toată lumea, într-un număr cât mai mare, tocmai pentru a putea să atingem într-un timp scurt pragul de imunitate de grup, pe care ni-l dorim cu toţii, pentru ca, la momentul la care vom ridica restricţiile, să nu avem risc de a reveni iarăşi într-o perioadă dificilă din punct de vedere epidemiologic. Cu cât vom vaccina mai multe persoane, cu atât masa populaţională receptivă la boală va scădea, cu atât circulaţia virusului în rândul populaţiei scade, riscul de selectare a tulpinilor virale mutante este mic şi, în felul acesta, beneficiile vaccinării se menţin atât pentru perioada imediat următoare, cât şi pe termen lung”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

El a participat ca voluntar la Maratonul vaccinării din Bucureşti, care a început vineri, la ora 16,00, urmând să se încheie pe 10 mai, la ora 8,00.

„Felicit organizatorii acestui eveniment: Universitatea de Medicină şi Farmacie ‘Carol Davila’ din Bucureşti. Este un eveniment extraordinar de bine pregătit, cu peste 1.200 de voluntari, este o mobilizare fără precedent a corpului academic, a corpului medical de la cel mai înalt nivel, lucru care arată solidaritate cât se poate de crescută a sistemului medical în momentul acesta. Oamenii au nevoie să recâştige încrederea în autorităţi, în sistemul medical şi împreună să reuşim să redăm speranţa oamenilor că viaţa va fi mai bună de aici înainte. Revenirea la normalitate devine din ce în ce mai mult în momentul de faţă o certitudine, însă trebuie să înţelegem că doar prin vaccinare putem să atingem împreună acest obiectiv”, a afirmat  Gheorghiţă, la centrul de vaccinare organizat la Sala Palatului, potrivit Agerpres.

Sursa foto: RO Vaccinare

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Nu este adevarat, eu vreau sa ma vaccinez cu johnson si nu pot pentru ca e doar la medicii de familie, iar al meu refuză să vaccineze.

  • Mai asteapta nitel, si poate vei putea obtine vaccinul Sinopharm, care astazi a fost autorizat de WHO.
   Spre marea disperare a leftardatilor.
   Sa vezi comentariile de maine, distractie curata. 😉🤣

  • Faptul ca a fost aprobat de OMS nu cred ca e obligatoriu aprobat si de EMA….
   Iar in alta ordine de idei UE are cu siguranta deja stocul necesar pentru a vaccina 70% din populatie.Problema reala a UE este sa convinga cei 70% sa se vaccineze.

 2. De ce te-ai injecta când ești zdravăn la cap și la corp? De ce? Să se injecteze waxerii reduși și puhavi. Ăia să-și fac abonament la băgat doze-n vene.

 3. Cum le zice dom’ colonel mai rar!
  Pai daca e bun astra zeneca de ce sa aduci pfiser?
  Nu, io cred tot
  Dansul sigur stie ce e aia bolnavi la risc pentru tromboze?
  si-a pus cu citzu in cap o tinta sa mai termine si cu atatia internati, CA COnsuma bani de la buget..

 4. …da,asa este!
  …si, gheorghita,va iubeste…mult!
  …din pacate…atata nepasare,ca mi se rupe inima!
  …bá,ce e asa dá,greu?

 5. Inteleg , virusul sufera mutatii din ce in ce mai contagioase, dar parca vaccinurile au luat-o inaintea lui,sau poate * cercetatorii au ajuns in punctul in care pot anticipa urmatoarea miscare a lui ,cu viitorul vaccin..suntem salvati..”viitorul suna bine”

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.