G4Media.ro

Valeriu Gheorghiţă: 60% din centre au vaccin de la Pfizer, 30% de…

Valeriu Gheorghiţă: 60% din centre au vaccin de la Pfizer, 30% de la Astra Zeneca, 10% – Moderna / ”În câteva săptămâni” cei care se înscriu pe listele de aşteptare vor primi o estimare a momentului când vor fi vaccinaţi

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, anunţă că peste jumătate dintre centrele de vaccinare folosesc vaccinul de la compania Pfizer, 30% primesc serul de la AstraZeneca, iar în 10% dintre centre se foloseşte serul de la Moderna. Preşedintele CNCAV precizează că, ”în câteva săptămâni”, cei care se înscriu pe listele de aşteptare vor primi o estimare a momentului când vor fi vaccinaţi şi se ia în calcul posibilitatea de a se spune de la început ce vaccin va fi folosit la imunizarea fiecărei persoane.

Valeriu Gheorghiţă a anunţat că autorităţile iau în calcul ideea ca oamenii să ştie din timp cu ce ser vor fi imunizaţi, chiar de la momentul înscrierii pe lista de aşteptare.

”Nu e firesc să stai trei săptămâni pe o listă de aşteptare şi să afli în ziua notificării că este, de fapt, un vaccin pe care poate nu vrei să-l foloseşti. Va creşte timpul de aşteptare şi implicit va îngreuna campania de vaccinare”, a declarat, vineri seară, la Digi 24, Valeriu Gheorghiţă.

Acesta a explicat că 60% din centre au vaccin de la Pfizer, 30% de la Astra Zeneca şi 10% – Moderna.

De asemenea, preşedintele CNCAV precizează că, ”în câteva săptămâni”, cei care se înscriu pe listele de aşteptare vor primi o estimare a momentului când vor fi vaccinaţi şi se ia în calcul posibilitatea de a se spune de la început ce vaccin va fi folosit la imunizarea fiecărei persoane.

Întrebat dacă persoanele care s-au vaccinat cu o primă doză de ser de la compania AstraZeneca şi cărora le este teamă să primească doza a doua pot relua imunizarea cu un alt ser, Valeriu Gheorghiţă a precizat că recomandă completarea schemei de vaccinare cu serul inoculat iniţial, dând asigurări că studiile arată că la rapel reacţiile adverse sunt mai puţin severe.

”La acest moment nu avem suficiente date disponibile din punct de vedere medical şi care este momentul oportun de reluare a schemei de vaccinare”, a explicat el.

sursa: News.ro, sursa foto: Captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Incurcate sunt caile vaccinarii…

 2. Cei de la Politia Locala care trec pe la centrul de vaccinare primesc confirmarea pe loc pentru sfarsitul programului din ziua respectiva. Au si masina cu girofar sa mearga din loc in loc.

 3. Adică ne-am înscris din 15 martie pe Listele lu’peste prajit pentru a avea o „estimare” in cateva săptămâni, adică pe final de aprilie că e POSIBIL să ne putem vaccina in iunie cu prima doză si in iulie cu rapelul, iar anticorpii prin august, care ajunge până acolo sănătos.
  Mi se pare foarte eficient, minunat de bine organizat, ar trebui decorați toti cei implicati in această campanie de o imoralitate cumplită.

  Ei, băieti, abia acum se vaccineaza sefii de guverne europene, unii trecuți de 70 de ani că în Italia, toti cu Astra Zeneca pentru a da un exemplu concret oamenilor.
  De la noi care „ales” cu functie înaltă face gestul ăsta acum?
  Ups, voi toți sunteti deja vaccinati din februarie chiar cu Pfizer, la 30-40-50 de ani. :(((((

  • Stai linistit, de decorat sigur vor fi decorati! In rest, stam pe listele de asteptare total netransparente pana la Sf. Asteapta

 4. Câteva săptămâni ca sa aveți timp sa băgați pilele?

  Afișați poziția in coada, pe aia o aveți și acum. Estimare e greu de făcut, de acord.

  • Pe data gov sunt facute publice vaccinarile zilnice – ii prinzi daca publica pozitia curenta – cati de faza 2 cati de faza 3

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.