G4Media.ro

Val de angajări în firmele Primăriei București: companiile preiau toți angajații de…

Val de angajări în firmele Primăriei București: companiile preiau toți angajații de la administrațiile desființate și le măresc salariile

Primăria Capitalei a anunțat că firmele înființate de Consiliul General va prelua toţi angajaţii din administraţiile recent desfiinţate, potrivit unui comunicat citat de Agerpres. În plus, unii dintre cei 1.200 de noi angajați vor avea și salariile mărite cu 10%.

„Companiile municipale din cadrul Holdingului Municipal preiau toţi angajaţii din cadrul administraţiilor recent desfiinţate ale PMB, aspect prevăzut extrem de clar în hotărârile adoptate de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. De altfel, procesul de angajare în noile funcţii este deja demarat, parte din personal fiind deja angajat pe posturi cu contracte de muncă pe perioadă nedeterminată, fără perioada de probă şi cu menţinerea drepturilor salariale, la care se va adăuga un procent de 10%, parte urmând să fie încadrate în perioada imediat următoare”, se arată în comunicatul citat.

Astfel, angajaţii Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement urmează să fie preluaţi de trei companii municipale, şi anume Compania Municipală Întreţinerea Arborilor şi Spaţiului Verde, Compania Municipală Parcuri şi Grădini, Compania Municipală Agrement. Dintr-un total de 470 de angajaţi ALPAB, 213 vor fi transferaţi către noua Direcţie Generală de Administraţie, restul de personal urmând a fi preluat de cele trei companii.

Referitor la Administraţia Fondului Imobiliar, 10 angajaţi ai acestei instituţii, dintr-un total de 153, au fost deja încadraţi pe posturi în cadrul Companiei Municipale Imobiliare, urmând ca ceilalţi să fie preluaţi de Direcţia Generală de Administraţie.

De asemenea, personalul Administraţiei Străzilor Bucureşti va fi preluat de trei companii – Compania Municipală Parking, Compania Municipală Poduri şi Pasaje şi Compania Municipală Managementul Traficului. În prezent, în cadrul acestor companii sunt disponibile aproximativ 700 de posturi, menţionează PMB.

Administraţia Străzilor Bucureşti are un număr total de 345 de salariaţi, din care 77 urmează să fie preluaţi de noua Direcţie Generală de Administraţie. De asemenea, alte 33 de persoane au fost deja angajate de companiile municipale, iar pentru restul companiile municipale au făcut deja oferte de angajare pe funcţii cu un profil similar de activitate.

În ceea ce-i priveşte pe cei 202 angajaţi ai Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, aceştia urmează a fi angajaţi în cadrul Companiei Municipale Cimitire Bucureşti, se precizează în comunicat.

Articolul este publicat în cadrul proiectului ”Capitalismul de stat”, finanțat de Fondul pentru Democrație.

Foto: Primăria București

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Nu e voie sa se piarda nici un gunoi pesedist.

 2. In speranta ca bucurestenii s-au trezi dupa ultimele alegeri cand Firea a castigat cu 250.000 de voturi, le urez succes acestor angajati cand viitorul consiliu general va hotari desfiintarea acestor firme care ne toaca banii. De asemenea, le doresc sa ingroase randurile celor din mediul privat ca sa vada si ei ce inseamna viata reala.

 3. Dacă bucureștenii au bani…măcar vor tăia frunze la câini pe banii lor, nu ai bugetului.

 4. Gurile rele sustin ca Negoita va fi urmatorul primar. Sa vedem cum va proceda el cu firmele infiinate de Coana Firea. O sa zboare din ele tot ce misca din Voluntari si le va popula cu alti PSD-isti ‘merituosi’ ?

 5. Si intre timp la mai multe ministere nu au intrat banii de salarii in conturile angajatilor!

 6. Mii de amgajati care toaca banii degeaba jumate dintre ei fiind neamuri sau membri de partid. Companii infiintate intr-un mod haotic care nu produc nimic. Fabrici de spalat banii contribuabililor prosti, bani care umfla conturile pesediste si toate astea se intampla in timp ce la televizor prostilor li se prezinta circ si minciuni cusute cu ata alba. Bravos fratii mei mai prosti.

 7. ATAT POT CONTABILII. SA IA DINTR-UN BUZUNAR SI SA PUNA IN ALTUL.
  SI ATAT POT PROSTII: SA PLATEASCA PENTRU JMECHERI.
  ADICA I-AU LUAT DE UNDE POATE MAI FACEAU CEVA SI I-AU MUTAT IN ALTA PARTE UNDE NU VOR FACE NIMIC. 90% IA PESEDEUL LA VIITOARELE? ALEGERI

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.