G4Media.ro

Văduva scriitorului Gabriel Garcia Marquez a încetat din viață la vârsta de…

Văduva scriitorului Gabriel Garcia Marquez a încetat din viață la vârsta de 87 de ani

Mercedes Barcha, văduva scriitorului columbian Gabriel Garcia Marquez, a murit sâmbătă în Ciudad de México, la vârsta de 87 de ani, a anunţat secretariatul mexican pentru cultură, potrivit AFP.

„Am aflat cu mare tristeţe despre moartea lui Mercedes Barcha”, a scris pe Twitter secretarul pentru cultură, Alejandra Frausto. „Transmitem cele mai profunde condoleanţe”, a adăugat ea.

Cauza morţii lui Mercedes Barcha, care locuia din 1961 în Ciudad de México, nu a fost specificată oficial. Potrivit presei columbiene, ea suferea de probleme respiratorii.

Garcia Marquez, născut în Aracataca, în Columbia, în 1927, a murit în 2014 în Mexic. Scriitorul a fost distins cu premiul Nobel pentru Literatură în 1982.

Preşedintele columbian Ivan Duque a transmis la rândul său condoleanţe familiei decedatei.

„Astăzi a murit în Mexic Mercedes Barcha, iubirea vieţii şi companioana necondiţionată a laureatului nostru cu premiul Nobel, Gabriel Garcia Marquez”, a declarat Duque.

Fundaţia Gabo (porecla scriitorului), pe numele său complet Fundaţia Gabriel Garcia Marquez pentru Noul Jurnalism Ibero-American, a precizat că Mercedes Barcha a decedat „în reşedinţa sa din Ciudad de México unde s-a mutat cu Gabo în 1961”.

Garcia Marquez şi Mercedes Barcha s-au căsătorit în 1958 şi au trăit împreună până la moartea scriitorului.

Descendentă a unor emigranţi egipteni, Mercedes Barcha s-a născut şi a locuit în Magangué, Columbia, unde tatăl ei deţinea o farmacie. Garcia Marquez a cunoscut-o când, încă mică, mergea din sat în sat alături de tatăl ei pentru a oferi medicamente.

Cuplul a avut doi copii, Gonzalo şi Rodrigo, unul ilustrator şi celălalt regizor şi producător de cinema şi de televiziune.

Foto: Mercedes Barcha alături de soțul său, Gabriel Garcia Marquez / Sursa: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.