G4Media.ro

Vaccinul împotriva covid-19 Moderna rămâne eficient 93% timp de şase luni. Anunț…

Vaccinul împotriva covid-19 Moderna rămâne eficient 93% timp de şase luni. Anunț oficial al companiei

Protecţia asigurată de vaccinul împotriva covid-19 Moderna rămâne puternică timp de ce puţin şase luni, iar doze de rapel (”booster”, a treia doză) testate în prezent împotrtiva diverselor variante SARS-CoV-2 relevă rezultate ”robuste”, a anunţat joi compania americană în domeniul biotehnologiei, citată de News.ro.

Potrivit unor teste clinice efectuate asupra unor mii de persoane, eficienţa vaccinului este de 93% la şase luni de la vaccinarea cu a doua doză, a anunţat Moderna într-un comunicat publicat cu ocazia prezentării rezultatelor din trimestrul al doilea.

”Suntem mulţumiţi de faptul că vaccinul nostru împotriva covid-19 prezintă o eficienţă de durată, de 93%, timp de şase luni, însă recunoaştem că varianta delta este o nouă ameninţare importantă, iar astfel este necesar să rămânem vigilenţi”, anunţă, citat într-un comunicat, CEO-ul Moderna Stéphane Bancel.

Compania testează mai multe versiuni ale unei doze de rapel, în vederea creşterii protecţiei imunitare împotriva variantelor SARS-CoV-2.

Este vorba despre o treia doză a vacinului iniţial, o nouă formulă care are la bază varianta sud-africană (beta) a SARS-CoV-2 şi o doză care conţine în părţi egale vaccinul iniţial şi noua formulă.

Cele trei vaccinuri-candidat ”au declanşat o producţie robustă de anticorpi” împotriva variantei indiene (delta) şi împotriva variantelor braziliană (gamma) şi sud-africană (beta), anunţă Moderna.

Rezultatele acestor teste – aflate în faza 2 – au fost trimise la publicare unei reviste ştiinţifice, precizează compania.

Moderna, care a cerut o autorizare completă a vaccinului său în Statele Unite, a anunţat că ea consideră că a trimis în august toate informaţiile în vederea obţinerii acestei autorizaţii definitive a vaccinului său. (sursa foto: Facebook/ MApN)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

19 comentarii

 1. Pai, nu se vede!!!! Va explica Israelu cum sta treaba!!!

 2. Au aceeasi tehnologie!!!

  • Acum o săptămână in timp ce mâncam m-am înecat si nu mai puteam respira. Noroc ca am putut tuși in cele din urmă, cand credeam ca voi muri si mi-am eliberat căile respiratorii!!!
   Atunci am inceput să-mi fac studiul meu si am văzut că mii de oameni pe Pământ se îneacă zilnic cu mancare! Dintre ei sute mor zilnic!!! Așa că am decis să nu mă mai hrănesc si nici familiei sa nu-i permit să se hrănească pentru a-i proteja de riscurile mâncatului! Da, unii ar spune că mâncarea te protejează de „muritul de foame” 🙄🙄🙄 si poate ca e un pic de adevăr în asta, dar nu putem ignora riscurile: de înecare, de gingivite, de miros urât al respiratiei pe care le dă mancarea! Faceți-va toti studiile proprii si nu mai mâncați! Guvernul nu ne poate obliga sa ne hrănim familiile! Corpul nostru, dreptul nostru! Ciobi, să ne oprim din hrănire!!!

  • Un exercitiu jenant si inutil, Numex. Daca tii neaparat sa te contrezi cu una dintre tabere, vino tu cu datele alea statistice sau medicale pe care le ceri lor. Altfel, avem parerea lor contra parerea ta.

  • Tu vino cu argumente la inepțiile lor, eu ma rezum la exercitii jenante! Oricum, succes! 😏

  • Bai Mumu*, prxst mai esti. Cine ti-a scris textul cu muritul de foame? Ca tu nu esti in stare.

  • @ Șoșoc Petre – Prostălău Major: Pai CIA, Vocea Americii si Extratereștrii, evident!!! Au pus ochii toți pe Petre!

 3. e util ca un gheorghita la piciorul de lemn

  • @ 93%

   Lol. Tu ce ai înțeles, ca pe mine nu ma duce capul. E 93% acum sau după „booster” ? Dacă e 93%, de ce mai e nevoie si de „booster” ? Nu e satisfăcător procentul ?

   Totodată, se spunea ca EMA autorizează numai dacă ai eficienta peste 50%. Dacă se constata ca eficienta la Delta e sub 40%, atunci când Delta o sa fie majoritară, se mai autorizează cele care nu corespund sau se schimba standardele ? (ca de încercat eficienta altora din Asia de Est / Europa de Est – Asia de Nord, nici nu încape discutie)

 4. Aceste este rezultatul „Faisal” in Israel (tara cu cele mai corecte si transparente date pana acum), zero eficienta exact acolo unde trebuie
  https://pbs.twimg.com/media/E8ApSMdWEAI4AMo?format=jpg&name=large
  https://www.jpost.com/israel-news/coronavirus-the-morbidity-is-not-slowing-down-health-ministry-d-g-675522

  Si acum, rubrica de fun
  https://www.tiktok.com/@havpash/video/6959198200418864389

  • Si la fel si in spitalele noastre: crapă șoșocii la 30 de ani in draci si toți nevaccinați, deci cum competent si argumentat si tu, ca un om de bine, NE VOM VACCINA!!!
   P.S. Ați vazut la stiri ce crapă chiar si cei tineri nevaccinați?

 5. @ Nume*
  Ai învățat CTRL-C & CTRL-V ?
  Ești plictisitor si nu spui nimic.
  Vezi ca Israelul oscileaza acum in jur de 3K infectari zilnic.

  • Acum o săptămână in timp ce mâncam m-am înecat si nu mai puteam respira. Noroc ca am putut tuși in cele din urmă, cand credeam ca voi muri si mi-am eliberat căile respiratorii!!!
   Atunci am inceput să-mi fac studiul meu si am văzut că mii de oameni pe Pământ se îneacă zilnic cu mancare! Dintre ei sute mor zilnic!!! Așa că am decis să nu mă mai hrănesc si nici familiei sa nu-i permit să se hrănească pentru a-i proteja de riscurile mâncatului! Da, unii ar spune că mâncarea te protejează de „muritul de foame” 🙄🙄🙄 si poate ca e un pic de adevăr în asta, dar nu putem ignora riscurile: de înecare, de gingivite, de miros urât al respiratiei pe care le dă mancarea! Faceți-va toti studiile proprii si nu mai mâncați! Guvernul nu ne poate obliga sa ne hrănim familiile! Corpul nostru, dreptul nostru! Stopează mâncatul Dottore, macar de căcat.

  • @Monta: ignora-l pe Mumu*. Atata il duce capul. Imediat intra in criza si sa incepe sa injure pe toata lumea.

 6. Normal. Ca doar nu o sa spuna: nu cumparati produsul nostru ca e prost

 7. Repeți cam mult prostia asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.