G4Media.ro

Vaccinare obligatorie de azi pentru forțele de ordine și pentru personalul școlar…

Foto: Pixabay.com

Vaccinare obligatorie de azi pentru forțele de ordine și pentru personalul școlar din Italia/ Cei care nu se vaccinează riscă suspendarea fără remunerație, dar și retragerea  temporară a ecusonului, armei și cătușelor

Vaccinarea obligatorie a personalului școlar începe miercuri și școlile vor primi o circulară cu indicațiile pentru controlul certificatului verde. Obligația de rapel – adică de a se supune celei de-a treia doze de vaccin anti-Covid – se aplică și personalului școlar, începând de miercuri, 15 decembrie, potrivit circularei transmise de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Circulara introduce obligația pentru agenți și pentru forțele de ordine, sub sancțiunea suspendării din serviciu fără remunerație, dar și retragerea temporară a ecusonului, armei și cătușelor.

Printre categoriile pentru care este prevăzută obligativitatea de vaccinare, chiar și pentru a treia doză, începând de miercuri, Ministerul de Interne enumeră și „personalul școlar al sistemului național de învățământ, din grădinițe și creșe, din centrele provinciale pentru educația adulților, din sistemele regionale de educație și formare profesională și din sistemele regionale care desfășoară cursuri de învățământ superior și de formare tehnică”.

Obligația pentru personalul școlar va fi reglementată printr-o circulară ad-hoc a Ministerului Educației, care ar trebui să sosească marți în școli.

Circulara vizează și forțele de ordine: „Sectorul de securitate, apărare și salvare publică”, după cum prevede cel mai recent decret privind măsurile anti-Covid lansat de guvern, obligație care, pentru personalul în cauză, este declanșată miercuri, 15 decembrie.

„Îndeplinirea obligației de vaccinare include ciclul de vaccinare primar și, începând cu data de 15 decembrie 2021, administrarea succesivei doze de rapel, care trebuie efectuată prin respectarea indicațiilor și a termenelor stabilite în circulara Ministerului Sănătății”.

Obligația se aplică și celor absenți de la serviciu. „Pe 15 decembrie, întreg personalul, chiar dacă lipsește din motive legitime, va trebui să prezinte responsabilului propriei structuri documentația care atestă îndeplinirea obligației de vaccinare”.

În cazul în care această documentație nu este primită, administrația competentă va trebui să invite „fără întârziere, persoana interesată să prezinte documentația solicitată în termen de cinci zile de la primirea invitației”.

Pentru persoanele care nu se vaccinează, nu este prevăzută numai suspendarea din serviciu fără nicio compensație, ci și retragerea temporară a „ecusonului de identitate, a plăcuței, a armei din dotare și a cătușelor”.

Totodată, sunt prevăzute amenzi foarte mari pentru cei care se prezintă la locul de muncă fără să fie vaccinați. „Desfășurarea activității de muncă prin încălcarea obligației de vaccinare – se arată în circulară – se pedepsește cu sancțiunea plății unei sume de la 600 de euro la 1.500 euro”. De asemenea, vor fi amendați și cei care nu verifică certificatul verde, cu penalități cuprinse între 400 de euro și 1.000 de euro.

Sursa: Rainews/ Rador/ Traducerea: Oana Avram

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

22 comentarii

 1. Trăim live dovada că vaccinarea și certificatul tine pandemia departe :))))

  E normal sa le vrei binele cu forța :))))

 2. usor, usor, dictatura venea pe toate plaiurile…pas cu pas…pas cu pas…pana nu mai e nimeni care sa te apere de atotbinevoitorul stat cand va veni si dupa tine pentru o vina imaginara!

 3. Guvern neo-marxist.
  De 75 ani, italienii tot caută comunismul.
  L-au găsit !🤣

 4. Politistii, jandarmii au crezut ca scapa. Si au pus umarul cu entuziasm la instaurarea totalitarismului.
  Sa vedem acuma ce fac?

  • O mare parte se vor vaccina. Foarte putini vor face stânga împrejur spre alte activități.

  • În 2020 dacă vorbei despre aceste lucruri, ca vor urma erai considerat conspurationist, azi devin realități sumbre, de care cu greu vom scăpa

  • Exact! Polițaii și-ar foote și mamele dacă așa primesc ordin. Să-i vaccineze până fac spume la gură.

  • 0I0 leftarzii și acum spun că ești conspiraționist, ei trăiesc rupți de realitate. Am ajuns la concluzia că au probleme mintale.

  • Intre timp, in Romania:

   bugetul.ro/politisti-demisii-certificat-covid-munca/

   S-ar putea sa fie singura noastra sansa sa scapam de Certificatul de Sclav, asadar nu mai injurati politistii care protesteaza acum.
   Daca ei sunt decisi sa nu verifice aplicarea legii certificatului, degeaba voteaza astia in nestire cakturile lor…

  • Polițaii vorbesc doar când sunt ei afectați. Au crezut că vor rămâne mereu călâii guvernului și vaccinarea prin coerciție nu se va aplica pentru ei.

 5. pt cei din PRIVAT NU e obligatoriu, asa cum vor fanaticii in Romania dand un exmpolu MINCINOS Italia

 6. foarte bine, traim in comunitate si avem nevoie de vaccin, restul de sosoci se pot duce in padure sa se bata cu ursii…

  • Și pe nevastă-ta tot în comunitate o satisfacem? Când am semnat băi neam pr0st vreun contract cu tine să fac ce vrei tu? Tu-va nația-n meclă de colectiviști retarzi!

 7. Vai ce frumos e în UE! Nu te vaccinează nimeni cu forța, doar ți se ia dreptul de a trăii până îți dai consimțământul, doar nu e obligatoriu să muncești! După care tot guvernul spune, cei cu antivacciniștii ăștia? Majoritatea sunt de acord cu tirania că s-au vaccinat!

 8. C.S.Lewis
  Dictatura oamenilor de bine este cea mai oribilă.
  Nu stiu de ce nu lasă citatul , nici original nici tradus.

  • Tiranii mereu și-au justificat acțiunile cu „binele comun”. Mereu o fac pentru o cauză bună iar dacă te opui tu ești cel rău. E ca și când Apple îți spune că-ti scanează pozele din telefon să caute pedofili iar dacă nu-ți convine înseamnă că ții cu pedofilii.

 9. Spune mai departe că infantilizează populația și o aduce la stadiul de animal de casă la veterinar.
  Parcă ar fi scris ieri.

 10. Îmi amintesc cum nu mai târziu de câteva luni se repeta cu obstinenta de către scribii tiraniei medicale o aberatie care spunea ceva de genul ca libertatea neintepatului se termina unde începe libertatea înțepatului (și slava Domnului, nu duce lipsa de intepaturi). Ce s-a întâmplat intre timp de nu va mai aud ?

 11. La cat autism e in commenturi as zice că toti sunteti vaccinați dar va place să mâncați rahat in pauza de țigară. Hai cu vaccinarea obligatorie sa mai scăpăm de niste ciobani nespalati!