G4Media.ro

Vacanța de Crăciun – “cârlig” pentru mai multe țări europene pentru a…

Vacanța de Crăciun – “cârlig” pentru mai multe țări europene pentru a limita activitatea școlilor pe termen scurt, în context pandemic

Apropierea vacanței de sărbători determină mai multe țări europene să profite de ocazie și să prelungească perioada cât școlile sunt închise, în efortul lor de a combate creșterea accelerată a numărului de cazuri de Covid-19. Pe lângă Germania, și alte țări care au făcut eforturi să țină cât mai mult școlile deschise, de la Țara Galilor la Lituania, apelează, sub presiunea pandemiei, la decizia de extindere a vacanței elevilor. Altele anunță o revenire deplină la școala “normală” la date ulterioare sfârșitului vacanței de sfârșit de an.

De notat că autoritățile germane și din alte țări care acționează acum au spus că școala este ultima de care se vor atinge în restricțiile anti-pandemie. Ele au făcut eforturi să țină școlile deschise cât mai mult timp și au decis închiderea prelungită a unităților de învățământ, în contextul vacanțelor, din cauza unei creșteri alarmante a numărului de cazuri de infectări în societate.

Germania

Cazul cel mai notabil este cel al Germaniei. Această țară a decis închiderea școlilor din 16 decembrie, înaintea datei de începere a vacanței de sărbători, împreună cu alte măsuri ce echivalează cu un “lockdown” dur. Acesta a fost decis la sfârșitul săptămânii trecute din cauza creșterii alarmante a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus în multe dintre marile state germane.

Vacanța elevilor, care era programată în condiții normale între 24 decembrie – 9 ianuarie, s-a prelungit cu circa o săptămână, urmând să dureze între 16 decembrie și 10 ianuarie.

Citește articolul complet pe EduPedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.