G4Media.ro

Uzbekistanul nu are nicio intenţie să deporteze rușii care fug de recrutarea…

Uzbekistanul nu are nicio intenţie să deporteze rușii care fug de recrutarea lui Putin, anunță autoritățile de la Tașkent

Uzbekistanul nu are nicio intenţie de a deporta cetăţenii ruşi care se îndreaptă în număr mare spre Asia Centrală pentru a scăpa de mobilizarea parţială anunţată săptămâna trecută de preşedintele Vladimir Putin, în contextul campaniei militare din Ucraina, a anunţat vineri guvernul de la Taşkent, potrivit Reuters.

Sute de mii de bărbaţi ruşi, unii însoţiţi de familii, şi-au părăsit ţara după ce liderul de la Kremlin a ordonat, săptămâna trecută, o mobilizare parţială. Mulţi dintre ei s-au îndreptat către Uzbekistan, Kazahstan şi alte foste republici sovietice din Asia Centrală.

Ministerul de Externe uzbek a menţionat într-o declaraţie că este consecvent faţă de principii precum respectarea suveranităţii şi a integrităţii teritoriale ale altor state şi a reafirmat că susţine o soluţionare paşnică a conflictului din Ucraina.

”Cetăţenii străini care nu au încălcat legea nu fac obiectul deportării forţate”, arată declaraţia citată.

Uzbekistanul nu a precizat câţi ruşi au sosit în ţară de la anunţul făcut de liderul rus privind mobilizarea parţială a rezerviştilor. Serviciul pentru migraţie din ţara vecină Kazahstan a declarat joi că aproape 100.000 de cetăţeni ruşi au intrat în acest stat în ultimele opt zile.

La 21 septembrie, preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat o „mobilizare parţială” a rezerviştilor, deschizând calea pentru o escaladare majoră a războiului din Ucraina. Putin a avertizat că Rusia este pregătită să utilizeze „toate mijloacele sale de apărare”, inclusiv pe cele nucleare.

sursa: Agerpres.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Simplu: moghilizațîia generală cu denazificarea Taskentului prin violuri si împușcarea copiiilor in cap!