G4Media.ro

USR vrea publicarea rapoartelor Curții de Conturi pe paginile de internet ale…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

USR vrea publicarea rapoartelor Curții de Conturi pe paginile de internet ale instituțiilor publice

Un proiect de lege inițiat de deputatul USR Mihai Botez propune ca instituțiile și autoritățile publice centrale și locale să publice pe pagina proprie de internet, rapoartele Curții de Conturi care le vizează. În urma acestui demers, cetățenii ar urma să fie mai bine informați cu privire la un aspect esențial din activitatea instituțiilor și autorităților publice centrale și locale: modul de gestionare a resurselor publice.

„Rapoartele Curții de Conturi reprezintă o oglindă a activității unei primării sau unui minister, iar aceasta nu trebuie ascunsă, ci afișată, transparent, pe site. Cetățenii sunt cei care pot pune presiune pe primar și decidenți să îndrepte neregulile găsite de Curtea de Conturi, dar, pentru a putea cere aceste lucruri, cetățenii trebuie să fie la curent cu aceste rapoarte. Proiectul meu de lege obligă instituțiile publice la transparență și dă posibilitatea cetățenilor să fie informați și să evalueze actul de decizie și administrație”, a declarat deputatul USR Mihai Botez, într-un comunicat de presă.

Proiectul modifică Legea 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, în sensul introducerii în categoria informațiilor comunicate din oficiu de autorități și instituții publice a rapoartelor de audit ale Curții de Conturi. Tot în categoria informațiilor comunicate din oficiu ar urma să intre și rapoartele de follow-up ale Curții de Conturi, prin care entitatea de control arată cum au fost implementate recomandările formulate în raportul de audit și impactul lor asupra activității autorității/instituției publice.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. STAI SA SI VEZI,VA RAMANE LA STADIUL DE PROIECT….

  2. Curtea de conturi a lui Ciodache plina de politruci care se fac ca nu vad transferurile de averi si bani murdari care se intreapta spre paradise fiscale ale mafiei de la putere.

    • Iordache e la Consiliul Legislativ. Curtea de Conturi verifica modul de utilizare a banilor. Daca aveti dovezi, trimiteti petitie, altfel doar scrieti platitudini pe internet.

  3. Excelentă inițiativa USR.