G4Media.ro

USR PLUS o susţine pe Nicoleta Predescu pentru şefia Consiliului de monitorizare…

Sursa foto: Facebook USR Plus

USR PLUS o susţine pe Nicoleta Predescu pentru şefia Consiliului de monitorizare a drepturilor persoanelor cu dizabilităţi

USR PLUS a anunţat că o va susţine pe Nicoleta Predescu pentru funcţia de preşedinte al Consiliului de monitorizare a implementării Convenţiei privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi şi a făcut apel la partenerii din coaliţia de guvernământ să fie de acord cu această candidatură.

Comisia parlamentară pentru drepturile omului a audiat candidaţii pentru această funcţie.

Potrivit unui comunicat de presă al USR PLUS transmis duminică AGERPRES, Nicoleta Predescu a fost propusă de Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale – FONSS, Federaţia Dizabnet, Asociaţia Ceva de Spus, Asociaţia TONAL şi Fundaţia Centrul de Resurse Juridice şi respectă toate cerinţele legale pentru ocuparea acestui post.

În prezent, Predescu este manager general Pro ACT Suport, un ONG care promovează cunoaşterea şi respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi intelectuale şi probleme de sănătate mintală.

Nicoleta Predescu este profesor asociat la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială – Universitatea din Bucureşti şi la Facultatea de Sociologie – Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (2009 – prezent) şi consultant al Băncii Mondiale pentru domeniul dizabilitate, servicii sociale, dezinstituţionalizare (2014 – prezent), având peste 25 de ani de experienţă în activităţi puse în slujba apărării drepturilor persoanelor cu dizabilităţi sau a copiilor, se precizează în comunicat.

„Cei 25 de ani de lucru în domeniu, la toate nivelurile, cunoaşterea în detaliu a tuturor aspectelor legale şi practice ale activităţii de monitorizare a implementării politicilor de protecţie şi incluziune socială a persoanelor cu dizabilităţi, constituie garanţia că vom pune în fruntea Consiliului o persoană care va performa”, a afirmat senatorul USR PLUS Radu Mihail, citat în comunicat.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Acasta doamna pare a avea competentele necesare postului pentru care a fost propusa. Spre deocebire de multi altii de la usr-plus, persoane cu CV-uri subtirele rau, cu foarte putina munca adevarata (datul din gura nu se pune) si cu zero calificari in domeniile pe care vor sa le conduca.