G4Media.ro

USR PLUS anunţă reluarea alegerilor interne după ce votul electronic a fost…

USR PLUS anunţă reluarea alegerilor interne după ce votul electronic a fost întrerupt pentru o zi / Peste 48.000 de membri vor putea vota online

Secretariatului General USR PLUS a anunţat, joi, repornirea sistemului de vot pentru alegerea preşedintelui partidului, după ce procesul a fost întrerupt în cursul zilei de miercuri, transmite Agerpres.

Într-un comunicat de presă, USR PLUS subliniază că este prima dată în România când se face acest exerciţiu democratic la o asemenea dimensiune şi că 48.959 de membri USR PLUS vor putea vota electronic.

„USR PLUS este rezultatul reunirii recente a două partide, care aveau baze de date, proceduri şi criterii de menţinere/ieşire din sistem diferite. Autonomia filialelor, care este principiu de bază al nostru, a funcţionat şi acum şi a fost avut în vedere, în procesul de reunire a bazelor de date.

Filialele foste USR şi foste PLUS au lucrat împreună pentru verificarea reciprocă a bazelor de date şi actualizarea lor prin intermediul contestaţiilor sau al acordurilor directe. Acolo unde nu s-au înţeles a arbitrat o Comisie Tehnică centrală organizată paritar şi, în unele cazuri, Biroul Naţional. În acest proces au apărut inerente erori de operare”, precizează sursa citată.

USR PLUS menţionează că prin protocolul de fuziune adoptat de Congres s-a decis că registrul electoral va conţine doar membrii cu cotizaţia la zi existenţi la acel moment.

„Această decizie politică a fost menită să ofere garanţia unui comportament colegial între cele două organizaţii. Însă durata lungă a procesului legal de acceptare a fuziunii şi schimbările survenite inevitabil au dus la cereri de excepţii din partea filialelor, cereri care au fost acceptate unanim de fiecare dată de Birourile Naţionale Reunite.

Exemple de cereri: membri care demisionau sau se transferau trebuiau scoşi din registru. Nu toate filialele au făcut acest lucru, unele au lăsat registrul aşa cum era la acel moment, altele au făcut contestaţii individuale, om cu om, altele au dialogat şi au agreat un registru al filialei. Dintre cele care au propus acorduri şi le-au fost aprobate, unele nu le-au operat ulterior şi în baza de date naţională.

Cu ocazia lansării acestui vot s-a reverificat lista acordurilor transmise către comisia tehnica şi au fost implementate în registru, urmare a deciziei unanime a BN, toate care au fost transmise la nivelul lunii iunie, conform acordului de fuziune şi regulamentului”, se arată în comunicat.

Potrivit aceleaşi surse, în cazul unei filiale judeţene, „un blocaj de comunicare a făcut să nu ajungă la Secretariatul General baza de date la zi în format procesabil cu ID-uri, realizată după verificările reciproce, şi astfel apăreau mai multe cazuri” de membri fără drept de vot.

„Am plecat la drum cu analiza a două sisteme informatice pentru vot: Zeus şi Simplyvoting. O diferenţă aparent minoră a dus la restrângerea opţiunilor avute la dispoziţie atunci când am descoperit situaţia expusă mai sus, după ce începuse votul.

În platforma Zeus se pot scoate anumite adrese după începerea votului, în Simply Voting nu. Întrucât din motive de volum de votanţi doar Simply Voting a oferit disponibilitatea de a ne furniza serviciul de voting, odată luată decizia de a folosi Simply Voting nu am mai avut opţiunea de a scoate din bază în timpul votului eventuale inerente cazuri de eroare.

Pentru că încrederea în procesul de vot este importantă, Biroul Naţional reunit a decis în unanimitate suspendarea, operarea modificărilor necesare şi reluarea votului”, explică reprezentanţii USR PLUS.

Miercuri, USR PLUS anunţa că alegerile interne pentru stabilirea preşedintelui formaţiunii vor fi reluate joi, după ce a fost constatată o eroare tehnică a platformei de vot, din cauza căreia şi-ar fi putut exprima opţiunea şi persoane care nu aveau acest drept. Drept urmare, perioada de vot se va prelungi cu 24 de ore, până la 23 septembrie.

În cursa pentru şefia partidului s-au înscris trei candidaţi: Dan Barna, Dacian Cioloş şi Irineu Darău. Votul se desfăşoară online, prin intermediul unei platforme securizate, în două tururi, dacă niciunul dintre candidaţi nu reuşeşte să obţină peste 50% din voturi în primul tur.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

21 comentarii

 1. Se voteaza pana iese cine trebuie?

 2. Deci smecheria este cine are mai multi platitori la zi . Sa vezi dracie ca un partid a respectat si are cotizantii la zi si altuia nu i-a pasat si nu are votantii .Cistiga cei mai smecheri

 3. Statul da bani partidelor ca sa imparta mai departe si nu pentru dotarea departamentelor IT.
  Se pare ca e mai mult USR decât PLUS, deocamdata

  • Complex minds complicating the Simply Voting game.

  • Simply Voting pricing starts at $200.00 per feature. Cine a zis ca nu folosesc banii de la stat pentru sisteme IT? Crezi ca folosesc varianta trial pentru 30 de zile ? Chiar așa? 🤣

  • La altceva ma refeream eu – la angajati. Partidele Au bani destui sa plateasca niste specialisti.
   De ezemplu:
   Demisia… ar trebui sa fie operata online de catre cel care o solicita cu inregistrare imediata in toate bazele de date.
   Plata cotizatiei:
   – cine o plateste online cu cardul se inregistreaza imediat
   – cine o plateste cu chitanta sa si-o inregistreze singur online in aplicatia partidului. Nu o inregistreaza – asta e, nu voteaza.

   Mereu asteptam ca „alții” sa faca ceva cand de fapt trebuiesc doar impuse niste reguli simple.

  • Îi pălpâie un thread lui ăla Darau… cred ca feisbuc afecteaza iremediabil perceptia.
   Tot o sa mai fie alegeri, toți au impresia ca de maine „salveaza România”… daca sunt aleși (prin vot i m p e c a b i l)

  • Spark: Pai atunci lasa-i pe cei care’s plătiți sa-si facă treaba, sau cei care au primit de la ei contracte din bani publici sa vina sa facă pe voluntarii curățători si organizatori de baze de date, sau cei care beneficiază de pe urma veniturilor lor din bani publici. Simplu. Eu nu sunt in nicio categorie, nu ma interesează detaliile!

 4. Voteza doar cine a dat banul la cotizatii si cistiga cine are cei mai multi astfel de votanti . Democratie in stare pura .

  • În afară de cotizație, există altă metodă de a determina cine este efectiv membru al unui partid? În cazuti in care vorbim de ~50.000 de membri.

 5. unul din cei doi pleca sigur din noul partid

 6. Voiculescu trebuia pus sef la sistemul de votare, el stie sa numere cel mai bine, la virgula dadea rezultatul

 7. alegerile de la USR Plus sunt mai importante decat cele de la PNL pentru ca useristii sunt deocamdata singura lternativa la coalitia mafiota USL care distruge tara de 31 de ani
  Un om cinstit nu poate sa mai aiba pretentii de la PNL de cinste, profesionalism, onoare, respectarea cuvantului dat si a promisiunilor facute oamenilor care i-au votat. PNL = PSD si asta vedem de 31 de ani
  Probabil ca mafia si-a infiltrat deja multe cozi de topor sa distruga USR Plus din interior .
  Sper sa nu.iasa Barna
  Intrebare: cine l-a nominalizat pe Mircea Toma la CNA si care au fost criteriile care au facut posibila aceasta numire de toata jena???

 8. acum se cerata si se acuza intre ei de fraudare . Un partid de tot rahatul mai rau ca fostul din pnl .

  • Bai gica, totul pana aici. Tocmai ai zis ceva rau de pnl, partidul de la care sugi zilnic.

   Misiunea ta era sa agasezi constant cu sute de vome scurte si sa zici de rau doar de plusereu.
   Inca o abatere de la propaganda si iti termina contractul.

 9. Hahahahah! Leșini de ras:) ca membru usrplus fără drept de vot am votat de trei ori pana acum . Sistemul ăla de vot e un fel de “antantimogodan…” din fata blocului. Exact așa cum spune ăla mai sus. O sa se voteze pana iese cine trebuie…