G4Media.ro

USR: Ordonanța anunțată de Toader este cu dedicație pentru marii corupți ai…

USR: Ordonanța anunțată de Toader este cu dedicație pentru marii corupți ai puterii, în frunte cu Dragnea, și un cadou pentru baronii locali / Încalcă principiile fundamentale ale dreptului

Deputatul USR, Stelian Ion, i-a cerut, luni dimineață, o audiență ministrului Justiției, Tudorel Toader, căruia i-a explicat faptul că o ordonanță de urgență prin care se vor putea contesta toate sentinţele date de completurile de cinci judecători de la Curtea Supremă constituite nelegal din 2014 și până acum este neconstituțională, iar redeschiderea dosarelor care au sentințe definitive va crea inclusiv probleme de încălcare a principiilor fundamentale ale dreptului. Stelian Ion a subliniat că, în opinia USR, ordonanța este dată „cu dedicație pentru marii corupți ai puterii actuale, în frunte cu Liviu Dragnea, care este șeful piramidei“, fiind un cadou și pentru „baronii locali, jupânii de județe“.

„Am identificat deja trei decizii ale Curții Constituționale pe care am ținut să i le menționez ministrului Justiției. A spus că știe de aceste decizii. Din punctul nostru de vedere, e cu atât mai grav. (…) Ordonanța se opune categoric principiului siguranței juridice, principiului neretroactivității legii și principiului autorității de lucru judecat”, a declarat Stelian Ion după discuția cu ministrul Justiției.

Deputatul USR a amintit că, în decizia referitoare la completurile de cinci judecători, Curtea Constituțională a precizat foarte clar că aceasta se aplică pentru viitor, iar pentru dosarele deja judecate definitiv doar pentru cele care mai sunt în termen de contestare. „Dacă nu mai sunt în termen, s-a terminat orice discuție. Aici domnul ministru a rămas pe gânduri, la acest argument nu a dat un răspuns categoric”, a relatat Ion.

„I-am precizat că ni se pare absolut incorectă maniera de adoptare prin OUG, pentru că nu dă posibilitatea unui control eficient la CCR înainte să-și producă efectele. Odată redeschise toate dosarele, se vor bucura acele persoane condamnate chiar de prescripția specială a faptelor penale. Chiar dacă teoretic există posibilitatea să fie din nou judecați și condamnați, în foarte multe cazuri deja va opera prescripția extensivă. Ne-a dat argumente la modul general, că e echitabil ca o persoană să fie judecată de un complet legal constituit“, a mai declarat deputatul USR.

Stelian Ion a explicat că „justiția nu va fi niciodată perfectă“, dar „ideea este să cauți să îndrepți acele probleme prin niște soluții care să nu creeze probleme mai mari“.

„Această redeschidere a dosarelor va crea probleme de constituționalitate și probleme de încălcare a principiilor fundamentale ale dreptului. (…) Din punctul nostru de vedere, e dată cu dedicație pentru marii corupți ai puterii actuale, în frunte cu Liviu Dragnea, care este șeful piramidei. Dar nu trebuie să uităm de baronii locali, jupânii de județe care pur și simplu au spoliat județele țării și cu aceste cadouri făcute de CCR și de Guvern prin Ministerul Justiției vor fi scăpați de orice răspundere“, a subliniat deputatul USR.

El a spus că USR nu mai are speranțe în Avocatul Poporului: „Mari speranțe în Avocatul Poporului în ultimul timp nu mai avem, dar solicit publică am făcut-o și ar trebui să conștientizeze Avocatul Poporului că este o instituție, nu reprezintă niște infractori. Ar trebui să fie avocatul poporului, nu al infractorilor“.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a făcut luni dimineață o scurtă declarație de presă despre proiectul de OUG pe care îl anunțase duminică seară la RTV prin care se vor putea contesta toate sentinţele date de completurile de cinci judecători de la Curtea Supremă constituite nelegal din 2014 și până acum.

Toader a spus că decizia finală va fi luată de premierul Viorica Dăncilă și a refuzat să-și asume total proiectul, spunând că ”la Ministerul Justiției, deci nu la mine, avem un astfel de draft de OUG”.

Ministrul Justiției a mai spus că va cere aviz de la CSM și de la Consiliul Legislativ, în funcție de care va fi redactată forma finală a OUG.

Dacă OUG anunțat de Toader va fi adoptat de guvern, printre cei care vor putea ataca decizia definitivă de condamnare se va număra și Liviu Dragnea. El a fost condamnat în 2015 de un complet de 5 judecători de la Curtea Supremă la doi ani de închisoare cu suspendare. El a fost găsit vinovat de folosirea influenţei sau a autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau altul de foloase necuvenite.

Foto: Stelian Ion (Facebook)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Ultima întrebare adresata de deputat ministrului: Unde gasesc pe una sa-i placa mica si moale?

 2. Asa si? Credeti ca Toderas nu stie cum sta treaba sau cum? PSD-ul nu e miscat decit de argumente „contondente”, altfel e pierdere de timp.

 3. O OUG pentru corectarea situatiei in care exista judecatori ce ocupa neconstitutional postul in CCR nu s-ar face. Ma intreb cand vor fi actionate in instantanta hotararile CCR decise de un CCR ilegal si neconstitutional. Nu pote nimeni da in judecata CCR-ul?

  • A fost lasata de izbeliste aceasta situatie si nu-i mai preocupa deloc. Nici nu se mai discuta despre ea si despre sesizarea Curtii de Justiție a Uniunii Europene (CJUE). Si era o mare sansa de a pune la punct CCR-ul.
   Nu stiu, dar cu cat banditii pesedisti sunt mai nenorociti, cu atat mai batuti in cap si mai neputinciosi par a fi restul celor care ar putea actiona impotriva lor si nu fac nimic. Daca Dragnea afirma tot timpul ca nici el nu va sta cu mainile in san si actioneaza pe toate fronturile, astia parca sunt paralizati, nu fac nicio miscare pentru a-i para loviturile date statului de drept.
   O natie obosita si adormita care nu lupta pentru viitorul ei.

 4. Rares Bogdan ori e prost, ori e smecher si face pe prostul. Cine l-a promovat pe Dragnea la Realitatea, inaintea alegerilor? Cine i-a promovat „programul de guvernare” mincinos si aberant? Atunci facea pe prostul, se prefacea ca-i crede toate aberatiile, convingandu-i astfel si pe cei care ii urmareau emisiunea si care aveau minte putina sau le suradeau toate promisiunile aberante ale banditului.

 5. „Autoritatea lucrului judecat” este motiv de neconstituționalitate ! Atunci toate deciziile CEDO sunt neconstituționale. Apoi a presupune că rejudecarea unui dosar în care s-a dat o decizie de vinovăție va duce automat la o decizie de achitare este o altă inepție ( rejudecarea se va face la condițiile de la judecare, prescripția nu va funcționa ).

 6. TOATA „CLASA” POLITICA BENEFICIAZA. ESTE SINGURUL PORIECT PENTRU romania PENTRU CARE LUPTA SECUNDA, CU SECUNDA, NEOBOSITI.

  TOADER SI CCR AU REZOLVAT.
  SE REJUDECA TOT, SE SCOT PROBELE DIN DOSARE, JUDECATORII AU INTELES CARE E DIRECTIA (CA PE VREMEA CAND O DADEA ION LIESCU, PUBLIC). DACA MAI EXISTA VREUNUL CARE E MAI „TARE DE CAP” IL LAMURESC BAIETII DE LA INSPECTIA JUDICIARA.

 7. Imbecilul de Buborel Gargamel incearca sa se spele pe maini, sugerand ca nu prea are autoritate in randul functionarilor din Ministerul Justitiei. Zice el ca ”la Ministerul Justiției, deci nu la mine, avem un astfel de draft de OUG”. In schimb, ce viteaz se mai da el cand ne explica faptul ca procurorii trebuie sa-si desfasoare activitatea sub autoritatea ministrului justitiei. Adica e foarte autoritar cand ii convine, dar ce repede paseaza raspunderea cand trebuie sa raspunda pentru neroziile lui. Asta minte si cand vorbeste in somn.

 8. Felicitari Tinere, dar acesti ajunsi la putere prin minciuna , nu au principii. Ptr. ei legea este cea a banului. lacomia le este telul.

 9. Schelalaiti ca niste COTARLE , asa cum de fapt sunteti .

 10. Ei las’ ca va vine voua randul sa schelalaiti de foame ca niste asistati abandonati.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.