G4Media.ro

USR despre bâlbâiala cu testele antidrog rapide: Predoiu și Despescu nu au…

Sursa foto: Poliția Rutieră

USR despre bâlbâiala cu testele antidrog rapide: Predoiu și Despescu nu au curaj să se lupte cu rețelele de trafic de droguri, dar se războiesc cu cei pe care-i doare o măsea sau au răcit și s-au urcat la volan

USR cere demiterea de urgență a ministrului de Interne, Cătălin Predoiu, și convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară pentru a corecta OUG 84/2024, care îi tratează drept „drogați” pe conducătorii auto care au consumat medicamente uzuale ca Paracetamol Parasinus, Nurofen sau sunt sub tratament pentru diabet, potrivit unui comunicat.

Înainte de a emite o ordonanță abuzivă și neconstituțională, Predoiu ar fi trebuit să se gândească la modul în care urma aceasta să fie aplicată. Este responsabilitatea Executivului Ciolacu să realizeze, înainte de a schimba regulile de testare, achiziția de aparate pentru prelucrarea testelor și angajarea personalului aferent.

Emanuel Ungureanu, deputat USR, a declarat că „încă din luna noiembrie a anului trecut, am atras atenția că mii de teste efectuate cu aparatele Drugtest ale Poliției sunt fals pozitive și oameni cinstiți sunt tratați ca infractori de statul român, rămân fără permise de conducere și li se întocmesc abuziv dosare penale. Ciolacu nu își asumă responsabilitatea pentru deciziile catastrofale ale lui Predoiu și promite dotări pentru creșterea capacității de prelucrare a testelor, doar că «ordonanța drogaților cu Nurofen» produce deja efecte”.

Senatoarea USR Simona Spătaru, președinta Comisiei pentru constituționalitate din Senat, susține că ministrul Cătălin Predoiu a eșuat în lupta cu drogurile și, pentru că nu le poate ține piept traficanților și dealerilor, se „războiește” acum cu șoferii care pot avea ghinionul de a face teste neconcludente.

„Predoiu și șefii Poliției Române nu au curaj să se lupte cu rețelele de trafic de droguri, cu dealerii și cu cei care aduc drogurile pe străzile și cluburile din România. În schimb, Predoiu și Despescu se războiesc cu cei pe care-i doare o măsea sau au răcit și s-au urcat la volan. Dar Poliția nu ar aresta vreun interlop care controlează rețele de distribuție a drogurilor! Acesta este statul abuziv și eșuat propus de PSD și PNL”, afirmă senatoarea Simona Spătaru.

Senatoarea USR Simona Spătaru susține că una dintre cauzele actualei situații este provocată și de faptul că Guvernul a ales să renunțe la orice urmă de transparență și dezbatere publică și a promovat o ordonanță, iar aberațiile din actul legislativ pot fi corectate doar prin convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului.

În plus, senatoarea USR Simona Spătaru, președinta Comisiei pentru constituționalitate din Senat, îi solicită Avocatului Poporului să iasă din adormire și să atace această ordonanță la Curtea Constituțională.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

 1. Bâlbâiala este generalizata, se vede în fiecare domeniu.

 2. Daca se aduce un amendament la lege si se precizeaza clar ca specialii nu vor fi testati cred ca se face dreptate si se rezolva aceasta problema. Oricum pentru ceilalti dreptul de a conduce nu e un drept fundamental este doar o favoare pe care specialii ne-o fac. Sa se corecteze aceasta lege ca sa nu mai fie afectati si specialii. Nespecialii sa nu mai ia medicamente daca vor sa conduca.

 3. ,,Nu e o catastrofa sa ramai doua zile fara permis”.
  O declaratie incredibil de revoltatoare pt orice cetatean.
  Adica pt un nurofen, pt un somnifer, pt un medicament de diabet, de hipertensiune , sa ramai si fara permis, si ulterior sa fii pe acelasi calapod cu delerii si consumatorii de droguri .
  Asa ca USR de asta data are dreptate .
  Dar raspunzator este si dl Predoiu , si cu toata parerea de rau, in primul rand dl Ciolacu, care a acutizat incredibil problema .
  Doamne apara ne de astfel de promulgatori !

  • Problema este ca platesti testul 1500ron si te duci cu rezultatele si procurorul iti spune sa astepti ca are 1000 de dosare pe birou. In tot lantul asta nu este nimic care se misca rapid.

  • Dl. Ciolacu? Domnul?! Ori predoiu, asemenea.
   Domnul?!
   Poate interlopul

 4. Da bai dar lumea votează psd asa ca ce va agitați?