G4Media.ro

USR cere ca premierul Ciucă să dea explicații deputaților pe tema pensiilor…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

USR cere ca premierul Ciucă să dea explicații deputaților pe tema pensiilor speciale

USR a solicitat, luni, în Biroul permanent al Camerei Deputaţilor, ca premierul Nicolae Ciucă să vină în plen, la „Ora prim-ministrului”, pentru a da explicaţii pe tema PNRR şi a pensiilor speciale, a declarat liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, citat de Agerpres.

„USR a depus astăzi la Biroul permanent o cerere de chemare la „Ora prim-ministrului” pentru domnul Nicolae Ciucă. Domnul Nicolae Ciucă nu a mai venit de foarte multă vreme, deloc cred că n-a venit în faţa Parlamentului până acum. Îl aşteptăm, conform Regulamentului, la articolul 209, în prima luni a fiecărei luni domnul premier trebuie să vină să adreseze Parlamentului. Noi, în Parlament, ca şi toţi românii, trebuie să înţelegem ce are de gând domnul Ciucă cu PNRR-ul şi cu pensiile speciale, pentru că din declaraţiile miniştrilor dânsului vedem că tind mai degrabă să accepte să piardă nişte bani din PNRR, bani pentru autostrăzi, şcoli şi spitale, şi să menţină în continuare aceste pensii speciale, un jalon extrem de important. Nu vedem decât declaraţii care se bat cap în cap de la miniştri şi funcţionari de rang inferior din acest Guvern PNL – PSD. Vrem să ştim părerea şi poziţia premierului Nicolae Ciucă”, a afirmat Moşteanu, la Parlament.

Solicitarea USR a fost amânată până miercuri în Biroul permanent, a precizat Moşteanu.

Moşteanu a mai spus că nu se ştie ce discută liderii coaliţiei PNL – PSD „în spatele uşilor închise” pe tema pensiilor speciale.

„Ştim însă că au venit cu un proiect la mişto în Parlament, un proiect care nu desfiinţează nicio pensie specială, un proiect care nu trece nicio pensie specială pentru contributivitate. Mai ştim un lucru, că domnul Ciucă şi domnul Ciolacu blochează de aproape un an de zile, din mai 2022, în Birourile permanente reunite, propunerea USR, legea USR prin care ceream tăierea pensiilor speciale ale parlamentarilor, un abuz neconstituţional fără precedent. La asta trebuie să răspundă domnul Ciucă şi domnul Ciolacu. Aşteptăm să vedem ce propuneri de modificări fac dânşii în înţelepciunea lor la propriul proiect de lege trimis de dânşii în Parlament”, a menţionat Moşteanu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Și Ciolacu ce-are, ciunga-n păr?!