G4Media.ro

USR anunță că a votat pentru ridicarea imunității parlamentare a fostului ministru…

USR anunță că a votat pentru ridicarea imunității parlamentare a fostului ministru al Sănătății Florian Bodog în Comisia Juridică a Senatului

USR a votat marți în Comisia Juridică a Senatului pentru ridicarea imunității parlamentare în cazul fostului ministru PSD al Sănătății Florian Bodog care este acuzat de abuz în serviciu și fals intelectual, potrivt unui comunicat de presă al partidului.

Votul în Comisie a fost secret, iar cererea DNA de ridicare a imunității parlamentare fost respinsă, primind cinci voturi ”împotrivă”, două voturi ”pentru” şi două abţineri. În Comisia Juridică PSD are șase membri, dintre care unul a lipsit la vot, PNL are doi membri dintre care unul nu a fost prezent, iar USR, ALDE și UDMR au câte un membru, se mai arată în sursa citată.

”Încă o dată PSD zădărnicește înfăptuirea actului de justiție, fapt ce dovedește că nu au înțeles nici acum voința a celor peste un milion de cetățeni care au semnat inițiativa #fărăpenaliînfuncțiipublice. De această dată senatorii PSD, membri ai Comisiei Juridice, au respins solicitarea prin care DNA informează Parlamentul României cu privire la presupuse fapte de corupție față de  care se impune solicitartea cererii de umrărire penală față de fostul Ministru al Sănătății Florian Bolog. În calitate de membru al Comisiei, am constatat că aveam la dosar suficiente indicii pentru ca această cerere să primească aviz favorabil să Plenul Senatului să încuvințeze cererea de începere a urmăririi penale. Amintesc tuturor că rolul Palrmentului este acela de leguitor și nu de înfăptuitor al justiției, motiv pentru care orice suspiciune trebuie analizată de către organele judiciare”, a declarat senatorul USR George Dircă, membru al Comisiei Juridice din Senat.

Raportul Comisiei Juridice va fi transmis plenului Senatului care va avea ultimul cuvânt în acest caz. USR își va menține votul pentru ridicarea imunității.

Foto: Senatorul USR George Dircă. Sursa: Inquam Photos / George Calin

Citește și: Comisia juridică din Senat a respins ridicarea imunităţii fostului ministru PSD al Sănătății Florian Bodog

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. asa si ? cainii latra, caravana trece….

  2. s-a intors triumfator si secureanu! da, secureanu!

  3. Arestați pentru atentat la siguranța națională, averile confiscate și interzicerea dreptului la pensie de stat. Dar așa se întâmplă când hoții știu că pt ei nu există răspundere în fața legii.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.