G4Media.ro

USR anunță că a trimis notificări oficiale către directorii de companii municipale…

USR anunță că a trimis notificări oficiale către directorii de companii municipale prin care sunt avertizați că orice act semnat poate atrage răspunderea lor civilă și penală

USR București a trimis notificări oficiale prin care li se pune în vedere celor care conduc companiile municipale că instanța a decis anularea hotărârilor de înființare în baza cărora au luat ființă, se arată într-un comunicat al Uniunii. Prin aceste notificări, decidenții din companii sunt înștiințați oficial că orice act pe care îl semnează și care duce la angajarea contractuală a societăților poate atrage răspunderea lor civilă și penală.

”Am observat că atât Gabriela Firea cât și directorii companiilor municipale se comportă ca și cum decizia instanței nu ar exista. Am vrut ca în aceste ultime zile din an să-i notificăm oficial pe decidenții din companii și să le amintim că această decizie există și produce efecte”, a declarat Roxana Wring, președinte USR București și consilier municipal.

”În continuare se semnează contracte de milioane de lei, în continuare se fac angajări și în continuare aceste companii operează ca și cum ar fi legal înființate. Ceea ce nu este adevărat. Există o decizie a Curții de Apel prin care această problemă este tranșată. Ceea ce am făcut astăzi a fost să le transmitem directorilor din companii că ei – și nu Gabriela Firea – sunt cei care vor plăti pentru eventuale încălcări ale legii. Le spunem foarte clar că legea este mai importantă decât cuvântul primarului”, a declarat Ana Ciceală, consilier municipal USR.

USR București a anunțat în urmă cu o săptămână că a depus acțiunea în instanță pentru desființarea companiilor municipale lansate anul trecut de Gabriela Firea. În urmă cu trei săptămâni, Curtea de Apel a decis anularea definitivă a tuturor hotărârilor de înfiinţare a celor 20 de companii municipale. În urma acestei decizii, consilierii municipali USR au depus un proiect de Hotărâre pentru dizolvarea și lichidarea companiilor. Întrucât proiectul propus nu a fost trecut pe Ordinea de zi a ședinței CGMB, consilierii USR București au depus la Tribunalul București acțiunea pentru desființarea Companiilor.

Articolul este publicat în cadrul proiectului ”Capitalismul de stat”, finanțat de Fondul pentru Democrație.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. La puscarie cu pesederbedeii, fmmdraghici

  2. Iata ce pot face 9% din voturile celor care s-au deranjat pana la sectia de votare!

    Mi se pare ca isi fac foarte bine treaba pentru care au fost trimisi acolo; nu cred ca li se poate cere sa schimbe orientarea Parlamentului sau a Consiliilor Locale sau alte lucruri imposibile. Ei trebuie doar sa ne arate noua, publicului, din interior, cum merg treburile si sa le dea cu legea peste degete de cate ori pot.

    Pana acum, USR, nu-mi sunteti datori!

    • Mă bucur că mai dau și peste oameni care sunt mulțumiți de USR. Sunt sătul de vorbe de genul „opoziția nu există” ce vin din partea unor troli plătiți de PSD, sau a unor ignoranți incapabili de a se interesa ce aport aduc membrii acestui partid în Parlament.

  3. O instanță judecătorească a hotărât! Și trebuie respectată!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.