G4Media.ro

UPDATE: USR își retrage acuzația la adresa PNL că ar vrea să…

Sursa foto: Pixabay

UPDATE: USR își retrage acuzația la adresa PNL că ar vrea să mai introducă o taxă nouă pe pensiile românilor care se întorc din străinătate

Update: USR a transmis într-un comunicat că ”reprezentanții PNL au clarificat în comisie că este o modificare tehnică și nu o supraimpozitare a pensiilor românilor din diaspora”.

Articol inițial: USR acuză Ministerul de Finanțe, condus de Marcel Boloș (PNL) că introduce o nouă taxă din 2024: o taxă pe pensiile românilor care se întorc în țară din diaspora, potrivit unui comunicat de presă.

USR susține că taxa a fost introdusă printr-un amenament la ordonanța trenuleț care se discută luni în ședința comună a comisiilor de muncă și buget din Senat.

„Românii ajunși acum la pensie au plecat să muncească în alte țări de nevoie, nu de bucurie și este cinic ca statul român să îi pedepsească dacă acum aleg să se întoarcă acasă să își vadă nepoții crescând. Cum sa iei din pensiile muncite, contributive, ca sa finanțezi măriri de pensii speciale? USR se opune ferm suprataxării pensiei câștigate de diaspora și am depus deja legi pentru sprijinul acestora privind prelungirea termenelor de completare a vechimii, pentru eliminarea absurdități de a merge la fiecare 6 luni la ambasade să declare că nu au murit și calculul corect”, a declarat deputata USR Oana Țoiu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează