G4Media.ro

USR acuză Ministerul Mediului că nu vrea să stopeze tăierile pădurilor din jurul…

Sursa foto: Primăria Municipiului Bucureşti/Facebook

USR acuză Ministerul Mediului că nu vrea să stopeze tăierile pădurilor din jurul Bucureștiului

USR a acuzat marți Ministerul Mediului că a dat în Comisia juridică a Senatului un punct de vedere negativ la proiectul de lege privind protejarea pădurilor din jurul Bucureștiului. Prin urmare, dezbaterile s-au amânat până săptămâna viitoare, potrivit unui comunicat al partidului.

În acest timp, din pădurile din jurul Capitalei se taie în continuare arbori – cel mai recent exemplu este Cernica, unde s-au tăiat porțiuni întregi de pădure chiar zilele trecute, potrivit USR.

„Ministerul Mediului spunea clar, în urmă cu două săptămâni, că susține protejarea pădurilor din jurul Bucureștiului. Brusc, avem un punct de vedere negativ venit de la Minister, care susține pe argumente tehnice de ce nu ar trebui să fie protejate aceste păduri. În loc de scuze, Ministerul putea veni cu amendamente concrete, ca să putem trece un proiect de lege de care România are nevoie”, a declarat marți deputata USR Diana Buzoianu, inițiatoarea proiectului.

Doar anul trecut, peste 500.000 de arbori au fost tăiați legal din pădurile din Ilfov pentru că legea permite acest lucru.

„Poluarea aerului din Capitală reprezintă cu adevărat o problemă pentru bucureșteni. Pierdem patru ani din viață doar din cauza poluării aerului. Și mai ales în contextul în care România este condamnată la CJUE de UE din cauza poluării aerului, merită să protejăm pădurile din jurul Bucureștiului. Sperăm ca până săptămâna viitoare să ajungem la un acord cu Ministerul Mediului, astfel încât proiectul depus alături de societatea civilă să devină lege”, a mai declarat Diana Buzoianu.

Proiectul de lege prevede ca din pădurile din jurul Bucureștiului să nu mai poată fi tăiați arbori în scop economic. Încălcarea interdicției va putea atrage sancțiune penală cu închisoarea între 2 și 7 ani, iar utilajele folosite pentru tăierile ilegale vor fi confiscate de autoritățile competente. Proprietarii privați din Ilfov vor putea primi, la cerere, compensații.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Alex nu cere, Alex doar acuză.
    Măcar știm pe cine pune ștampila.

  2. Barem astia nu fura si tradeaza Romania, precum coruptii care te scot la propaganda 👍🏼

  3. Banuiesc ca esri trollul care acum cateva luni fura nick-uri pe aici si facea propaganda pro rusia 👍🏼

  4. Era de așteptat. Tot ce face ministerul mediului e sa inchida ochii la distrugerea pandurilor (vezi Recorder) sau, dupa cum pare din acuzatii (ceea ce e foarte plauzibil), chiar facilitează distrugerea naturii pentru ca baietii destepti de la partid trebuie sa fac bani cu orice preț.