G4Media.ro

USR a depus un proiect de lege prin care tichetele sociale să…

Foto: Pexels.com

USR a depus un proiect de lege prin care tichetele sociale să poată fi folosite şi pentru cumpărarea de medicamente

Deputaţii USR, Diana Stoica şi Eugen Terente, au depus un proiect de lege în Parlament pentru ca tichetele sociale, de care beneficiază peste 2,5 milioane de români cu venituri mici, să poată fi folosite şi pentru cumpărarea de medicamente, transmite News.ro.

„Sănătatea oamenilor este esenţială şi, din păcate, foarte multe dintre persoanele vulnerabile din România nu îşi permit să cumpere medicamentele de care au nevoie. Fie că vorbim de tratamente pentru diferite afecţiuni cronice, fie de medicamente pentru afecţiuni respiratorii etc. De aceea, am venit cu acest proiect de lege care le va permite oamenilor să cumpere şi medicamente, pe lângă alimente, prin cardurile sociale”, declară deputata USR Diana Stoica, potrivit comunicatului de presă al USR.

Proiectul USR modifică OUG 63/2022 astfel încât beneficiarii să poată folosi tichetele sociale de 250 de lei şi pentru medicamente, pe lângă produse alimentare şi mese calde. Iniţiativa se bazează pe faptul că persoanele vulnerabile din punct de vedere material sunt expuse unui risc crescut de sănătate, pentru că nu au acces la servicii de sănătate adecvate şi, de multe ori, trăiesc în condiţii precare.

„În urma semnalelor pe care le-am primit de la unii dintre beneficiarii cardurilor sociale pentru persoanele vulnerabile am înţeles cât de util ar fi pentru ei să poată folosi aceste carduri şi pentru a avea acces la tratamentele care le sunt vitale. Proiectul nostru va ajuta persoanele vulnerabile să ajungă mai uşor la medicaţia necesară şi, din acest motiv, sper ca toţi colegii parlamentari, indiferent de partidul din care vin, să înţeleagă importanţa proiectului şi să îl voteze”, precizează deputatul USR Eugen Terente, conform sursei citate.

De tichetele sociale acordate din fonduri europene (Programul Operaţional Incluziune şi Demnitate Socială şi Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate) pot beneficia pensionarii şi persoanele cu dizabilităţi cu venituri de până la 1.500 de lei, familiile cu cel puţin doi copii în întreţinere şi familiile monoparentale cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 de lei, familiile care primesc ajutor social şi persoanele fără adăpost.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. Foarte bine, de ce n-a venit PSD cu ideea asta? Pentru că PSD doar fură și românii îi imită.

 2. Ești acuzat de neurononicid! Ți-ai ucis cumva neuronii!

 3. PSD comite genocid furând din Sănătate, AUR-ist infect ce ești.

 4. Alooo, usereiii???? Centru dreapta????
  Extrema stanga!!!
  Mars la lucru pe plantatie la sparga si nu mai cereti ajutoare sociale!!!
  Comunisti infecti!

 5. Lăudabilă inițiativă, felicitări

 6. De medicamente nu de suplimente alimentare.